Isak Orry Rindom

Fagredaktør
Studerer religionsvidenskab på Københavns Universitet med særligt fokus på kristendom og islams religionshistoriske aspekter.

Mest læste

Kanye Wests nye album kan gøre folk mere kristne

Den amerikanske rapper Kanye Wests nye album "Jesus Is King" skriver sig ind i en lang tradition af popkultur og kristendom. ”Han kan potentielt blive en endnu større rollemodel ved at bevæge sig ind i den religiøse verden,” mener ekstern lektor Kasper Dalgaard

Homoseksuel Jesus-afbildning endte i molotovcocktails og censuranklager

I Brasilien har komediefilmen ”The First Temptation of Christ”, der afbilder Jesus som homoseksuel, skabt forargelse og voldelige reaktioner. Det udspringer fra de stramninger i landets kulturpolitik, præsident Bolsonaro har ført med sig, forklarer lektor emeritus

Når sex frelser: Tidlige kristne mente, at sex var vejen til Himmeriget

De kristne kirker har historisk set ikke været kendt for deres positive syn på sex og det menneskelige begær. Men før kirken for alvor samledes i 300-tallet, fandtes kristne kulter, der mente, at sex var vejen til Himmeriget. Hvordan bar det sig ad?

Indføring

Slaveriets rolle i islam har vakt teologiske dilemmaer

I 2014-15 erobrede terrorgruppen IS store områder i det nordvestlige Irak, der blandt andet er befolket af de kristne yazidier. Efter erobringen brugte IS-krigerne yazidi-kvinder som sexslaver og forsøgte at argumentere for deres praksis i en islamisk kontekst. Hvordan argumenterede de, og hvilken historie forsøgte de at skrive sig ind i?

Indføring

Satanismens indtog i Danmark

I starten af 1970’erne fandt man 13 offersteder på Anholt, der indeholdt knoglerester og hår. Snart fandt man mønter med djævlemotiver i danske kirker og breve og noveller med satanistiske symboler til blandt andre Prins Henrik på bymuseer. Det strakte sig over de næste 40 år. Havde Danmark fået sig sin egen satankult? 

Indføring

Sekterianismen: En grundkonflikt i det moderne Syrien

Det kan være udfordrende at danne sig et fuldbyrdet billede af de syriske borgerkrig. Her får du et overblik over sekterianismen i Syriens historie og et indblik i, hvordan den har indflydelse på den igangværende konflikt i landet

Hvordan har slavehandel påvirket det religiøse landskab?

Den 25. marts 2020 er det FN’s internationale mindedag for ofrene for slaveri og den transatlantiske slavehandel. Hvilke mekanismer og tankestrømme gjorde sig gældende i denne handel? Og hvordan formede det religiøse landskab sig i de områder, hvor de afrikanske slaver blev fragtet til?