Poul Joachim Stender

Sognepræst

Poul Joachim Stender. Født 1956. Præst og forfatter. Har bl.a. skrevet bøgerne Gud i vold, Præsten & Kogejomfruen, Med Gud i seng og Røde hunde gør ikke. Rejseleder i Israel for akademisk rejsebureau. Arrangør af teologiske kurser i Grækenland og USA. Madskribent for Kristeligt Dagblad.

Mest læste

Debat

Når man melder sig ud af folkekirken, opgiver man sin kulturelle baggrund

Ateisterne opfordrer i øjeblikket danskerne til at melde sig ud af folkekirken. De påstår, at Jesus synes, det er noget pjat, at vi bruger penge på kirken. De må have nogle gode forbindelser til Vorherre, siden de ved, hvad Guds søn synes, mener præst Poul Joachim Stender

Jul med kalkun

Kalkun er en sjælden spise i de danske hjem til jul, hvor de fleste foretrækker and. Men faktisk kom kalkunen til Europa allerede i 1300-tallet, så måske man skulle afprøve den som julemad

Små fisk er de bedste

Sardiner og ansjoser har ikke noget godt ry i Danmark, hvor de fleste kun kender dem fra dåser. Men faktisk er de en lækkerbidsken i sig selv

Mere end 15 års svindel med altervin

ALTERVIN: Danmarks mest brugte altervin er en portvin, der falsk betegnes som israelsk kirkevin. Og selv om Fødevaredirektoratet har bedt producenten om at korrigere etiketten, kan vinen fortsat bestilles under det falske navn

Lørdagsmad

Påskelam med fisk og sprøde aubergineskiver

Ingen påskefejring uden ansjos i lammet. De to dyr glider sammen på en raffineret måde og hjælper os til at tænke på Jesus

Brug knolden til et herligt måltid

Aldrig har jeg været så glad for knoldsellerien, som efter jeg har fundet ud af at servere den bagt hel i al sin rå skønhed med en kerne så blød som et blødkogt æg, skriver Poul Joachim Stender

Tab 15 kilo på 40 dage

Mange er konstant på slankekur, men den kristne faste handler ikke om at slanke sig, men om ånd. Før fasten er det dog tid til at mæske sig i himmerigs oste

Lørdagsmad

Sønnens pasta al salmone

Poul Joachim Stender har lært af sin søn, hvordan man tilbereder pasta med røget laks simrende langsomt. Pasta al salmone, som en dansk dreng i Italien laver den

3 opskrifter på kogte kartofler

Forbruget af kartofler er faldet drastisk i de senere år. Men den gullige rodfrugt, der før i tiden var standardspise, er fortsat værd at sætte tænderne i