Leif Hjernøe

Skribent

Leif Hjernøe (f. 1938) er forfatter og foredragsholder. Har været tv- og radioanmelder i over 40 år, siden 1981 ved Kristeligt Dagblad. Er oprindeligt uddannet korpus-sølvsmed. Debuterede som forfatter i 1968. Har i 1970'erne og 1980'erne udgivet 15 romaner, novelle- og essaysamlinger. Har de seneste årtier leveret en lang række noveller og essays til Danmarks Radio. Har i over 30 år været lærer på utallige højskolekurser. Har studeret teologi, kunsthistorie, fransk og antropologi ved Aarhus Universitet.

Mest læste

Mediekommentar

Det er en sort himmel, der sørger over natten

Til næste år er det 30 år siden, at den kun 27 år gamle digter Michael Strunge begik selvmord. Han sprang ud fra femte sal. Efter vennen, forfatteren Asger Schnacks mening var det med ordene: ”Se, jeg kan flyve"

Mediekommentar

Evigt ejes kun det tabte

Mon ikke vi i dag er mange, der ønsker det stilrene Svinkløv Badehotel reddet i form af en genrejsning med nøjagtigt samme proportioner, materialer og farver?

Mediekommentar

På grønlandsk hedder det: Juullimi Pilluarit!

DR sender hvert år julehilsener til og fra Grønland. Sådan bestemt også i år, hvor seerne fik en ganske særlig udgave af det ældgamle juleprogram

Hænder, som helst vil gi hænder med drømme i

Skulle en eller anden ikke genkende overskriftens ordlyd, så skal det straks røbes, at der er tale om linjer fra andet vers af Rosa Abrahamsens digt Hænderne