Cheferne i stor fakturafabrik fløj til Spanien lige før dom

Opgør i Københavns Byret efter dom i sagen om "Operation Greed" om varetægtsfængsling eller ej.

Den dømte hovedmand i sagen om "Operation Greed" er dagen før domsafsigelsen i Københavns Byret fløjet til Barcelona. Naveed Anwar har ellers troligt mødt op til hvert eneste af de tidligere mange retsmøder.

Det oplyser specialanklager Maria Cingari sent torsdag eftermiddag, hvor hun beder om at få varetægtsfængslet ham og fire andre, som hun betegner som undvegne.

- Det vil virke stødende på den almindelige dansker, hvis de kan møde Naveed Anwar i kiosken eller andre steder, siger Maria Cingari.

Naveed Anwar er torsdag idømt fængsel i syv år.

Hans forsvarer, advokat Jakob Arrevad, protesterer imod fængsling. Under sagen har han allerede været varetægtsfængslet i 745 døgn, gør han opmærksom på.

Lillebroren Usman Anwar har fået fængsel i seks år og seks måneder. Også han er netop fløjet til Barcelona. Det skete i mandags.

Hans forsvarer, advokat Jakob Lund Poulsen, protesterer imod kravet om varetægtsfængsling. Han lægger vægt på, at Usman Anwar har anket dommen til frifindelse.

- Usman holder noget ferie, siger Jakob Lund Poulsen, der bemærker, at han vil komme retur til Danmark i næste uge.

- Han har ikke nogen intention om at unddrage sig ansvaret, siger han.

Forsvareren tilføjer, at en tiltalt ikke har pligt til at være til stede ved domsafsigelsen.

En tredje mand fra inderkredsen i affæren om fiktive fakturaer for i alt 532 millioner kroner har ligeledes valgt at forlade Danmark for kort tid siden.

Tasawar Hussain rejste i juni til Istanbul. Han har fået samme straf som Usman Anwar.

Men efter at have overvejet spørgsmålet afviser de to dommere i Københavns Byret, at der er grundlag for varetægtsfængsling af de dømte.

/ritzau/