Erik Bjerager: Vi må bekæmpe corona-tristheden


Her på Kristeligt Dagblads hjemmeside er samlet en lang række artikler og podcast til trøst og opmuntring


Af Erik Bjerager
29. oktober 2020

Facebook
Twitter
 

Hør Kristeligt Dagblads administrerende direktør og chefredaktør Erik Bjerager blive interviewet af politisk redaktør Henrik Hoffmann-Hansen om, hvordan corona-krisen har påvirket ham personligt, og hvor han ser de største etiske og samfundsmæssige udfordringer ved den.

-23:02 minutter.
 


  
 

I fredags holdt statsminister Mette Frederiksen (S) endnu et pressemøde og bebudede nye nedlukninger og begrænsninger af danskernes frihed. Hun introducerede også et nyt ord, corona-tristhed. Den genopblussede epidemi har gjort mange danskere triste og trætte, både af den snærende følelse af isolation og af den begrænsning, som de mange restriktioner medfører. Vi lever alle i spændingen mellem de to yderpunkter: At vi som mennesker er afhængige af hinanden og samtidig til fare for hinanden.

Her på avisen oplever vi også corona-begrænsningerne. En stor del af avisens ansatte arbejder hjemmefra. Fælles redaktionsmøder er aflyst. De fleste møder foregår digitalt. Journalisters rejsemuligheder er blevet reduceret. Heldigvis udkommer avisen fortsat normalt. Flere mennesker end nogensinde før abonnerer på den. Og flere end nogensinde før abonnerer digitalt.

Derfor arbejder redaktionen også intenst på at udvikle de mange digitale tilbud, vi har til vore abonnenter.

Vi er ikke mindst opmærksomme på, at avisens opgave ikke kun er at oplyse vore læsere, men også at opmuntre. Avisen skal også være en kilde til trøst. Det oplevede vi, at den var, da landet lukkede ned i foråret, og det ønsker vi også, at den skal være nu.

Derfor har vi til trøst og opmuntring samlet en række artikler, hvor markante danskere fortæller, hvordan de bevarer livsmodet, og hvor de finder håb. Det ligger her. Samme sted er alle de vigtigste artikler om corona-pandemiens hærgen herhjemme og i udlandet samlet, og vi opdaterer løbende med nye smittetal og restriktioner. Hver formiddag udgiver vi nu også på k.dk et sammenskrevet og velredigeret overblik over døgnets vigtigste historier inden for Kristeligt Dagblads særlige område - tro, etik og eksistens.

Alle avisens abonnenter har fuld adgang til hele avisens digitale univers. Hvis man mangler hjælp til at komme i gang, kan man ringe til Kristeligt Dagblads abonnementsafdeling på telefon 33 48 05 05.


Med venlig hilsen

Erik Bjerager
Ansvarshavende chefredaktør, adm. direktør
 
 
KREDITERING