Dagens opmuntring: Indiske kunstnere i kamp mod corona

Har du hørt de gode nyheder? Også i denne coronatid – måske især i denne tid – kan der være behov for lidt opmuntring. Her samler vi løbende de små og store historier, der kan give et smil på læben

En mand passerer et vægmaleri i New Dehli i Indien, før coronapandemien medførte udgangsforbud mange steder i landet. Flere indiske kunsthåndværkere bruger nu deres kunst til at skabe opmærksomhed omkring hygiejne og smitteforanstaltninger. Se kunstværkerne i artiklen nedenfor, hvor vi løbende samler historier, som kan give opmuntring i denne tid.
En mand passerer et vægmaleri i New Dehli i Indien, før coronapandemien medførte udgangsforbud mange steder i landet. Flere indiske kunsthåndværkere bruger nu deres kunst til at skabe opmærksomhed omkring hygiejne og smitteforanstaltninger. Se kunstværkerne i artiklen nedenfor, hvor vi løbende samler historier, som kan give opmuntring i denne tid. Foto: Anindito Mukherjee/Reuters/Ritzau Scanpix.

Traditionel indisk kunst tager kampen op mod corona

Coronapandemien har lukket museer og gallerier over det meste af verden til frustration for både kunstnere og kulturelskere. Nogle kunstnere vælger at håndtere coronakrisen ved at fortolke den nye pandemi-virkelighed i deres kunstværker. Som i Indien, hvor traditionelle kunsthåndværkere maler guder og mytiske figurer, som vasker hænder og er iført ansigtsmasker.

Kunsten, der nu hjælper med at gøre opmærksom på bekæmpelse af sygdommen, skriver sig ind i en tradition for, at vægmalerier og andre former for kunsthåndværk bruges til at dele informationer og beskeder i lokalbefolkningen, fortæller sammenslutningen for traditionelle kunsthåndværkere Dastkars talsperson til BBC.

Bjørne boltrer sig i naturpark

I godt en måned har det på grund af coronavirussen været umuligt at besøge den ellers så populære Yosemite National Park i Californien. Ærgerligt, kunne man fristes til tænke – men det er ikke alle, der har det sådan. Bjørnene har nemlig “en fest” på den plads, der er til overs, efter turister og trafik er blevet et sjældent syn. Det fortæller medarbejderne i nationalparken.

Renere luft og vand over hele kloden

Coronavirussen har haft enorme globale konsekvenser, men de miljømæssige af slagsen synes ikke så ringe endda. Denne video fra nyhedsmediet France 24 demonstrerer i hvert fald, at de tomme gader, lufthavne og fabrikker har betydet mindre forurening i både New York, Kina og Italien.

Professionel altansang

Under coronakrisen er det blevet populært at deltage i fællessang fra altanen med sine naboer. Men det er ikke alle steder i verden, at skønsangen lyder lige så kønt som fra den verdensberømte tenor José Carreras' altan. Her fik naboerne forleden glæden af en gratis operakoncert.

Verdens måske ældste covid-19-overlever fylder 104

At overleve den spanske syge, være soldat under Anden Verdenskrig og sidenhen komme sig over sygdommen covid-19 – det er så sandelig en kraftpræstation. Ikke desto mindre kan Bill Lapschies fra den amerikanske delstat Oregon sætte flueben foran samtlige tre bedrifter.

Da han forleden fyldte 104 år, blev han på sin terrasse fejret med balloner, vink og luftkys fra sine nærmeste.

Geder på udflugt i mennesketom by

Turismen står stille over det meste af verden i øjeblikket, men en by i Wales ved navn Llandudno har i disse dage fået nye besøgende. Mens byens beboere bliver indendørs for at undgå coronasmitte, har en gruppe bjerggeder nemlig indtaget gaderne.

Ifølge det lokale politi er der ikke grund til bekymring for gederne, som selv bør kunne finde tilbage til deres sædvanlige habitat, et naturområde i nærheden af byen. Indtil de gør det, kan det tænkes, at byens beboere kan spare sig at trimme hækken, da gederne lader til at klare arbejdet for dem.

Corona Kuller Run 2020

En løbetur skulle efter sigende kunne kurere corona-kuller. Og faktisk behøver du ikke engang at forlade matriklen for at opnå den gavnlige effekt. Win win!

Se bare, hvordan Rico Eierstad i lørdags løb et helt maraton rundt om sit eget hus i nordjyske Strandby, da der blev afholdt Corona Kuller Run 2020. Ruten var 100 meter lang og blev derfor løbet intet mindre end 422 gange.

Vi vil ikke have dig, corona!

Meget kan man sige om coronakrisen, men den formår da at få det musikalske frem i mange af os.

Forleden brugte Thomas Albeck og hans børn Asta og Jonathan for eksempel "musiktimen" derhjemme på at producere en sang med et klart budskab til coronavirussen.

Dansen, der lærer dig at vaske hænder

Kender du nogen, der stadig har lidt svært ved at huske alle trinene i en ordentlig, smitte-dræbende håndvask? Så kan du passende vise dem denne video, hvor folk fra hele verden gør WHO's anbefalede håndvask-bevægelser til en dans.

Er du eller dine familiemedlemmer ikke de store dansere? Så kan du også øve dig i at vaske hænder, mens du beder en bøn.

Spanske politibetjente giver gadekoncert

Mange steder i verden sætter coronavirussen politiet på nye opgaver. I Spanien har nogle politibetjente grebet den nye hverdag an med dans og gemmeleg, som Kristeligt Dagblad tidligere har beskrevet. Nu har nogle af deres kolleger givet sig i kast med at opmuntre karantæneramte børn og familier med sang og guitarspil.

Dansende italiensk par giver Fred Astaire og Ginger Rogers kamp til stregen

Der er næsten ikke grænser for, hvordan baggårde og bygningsfacaderne bliver taget i brug til underholdning og komsammen, når folk er bundet til deres hjem. Især blomstrer kreativiteten i Italien, hvor udgangsforbudet har varet i flere uger. I denne baggård i Rom projekteres en dansescene med Fred Astaire og Ginger Rogers op på facaden, mens et par, der bor i bygningen, benytter muligheden til selv at tage en svingom.

Karantæne-fællessang og en heppesang til det danske sundhedspersonale

Hjemmekarantæne behøver ikke komme i vejen for at synge sammen med andre. Det beviser disse to sanggrupper, som gennem video synger sammen om det, der rører sig i deres liv lige nu – at være derhjemme.

Europamesterskabet i fodbold, der skulle være holdt på blandt andet dansk jord til sommer, er aflyst på grund af coronavirus. Hvis man hører til dem, der havde glædet sig til at heppe på de rød og hvid-klædte fodboldspillere, kan man i selskab med gruppen MAGT heppe på de hvidkitlede sundhedsarbejdere i stedet, som i øjeblikket kæmper for Danmark på en helt anden måde.

Fællesidræt på altanerne bringer beboere sammen

Det kan være svært at få rørt sig, når man skal holde sige inden for hjemmets vægge. I en etagebygning i Milano kommer beboerne dog rundt om udfordringen ved at tage altanerne i brug, når de hver dag kl. 18 "mødes" for at dyrke gymnastik sammen.

Digital fredagsfejring uden smittefare

For mange mennesker var fredag afslutningen på den første uge med hjemmearbejde. Hvis det kribler i kroppen for at fejre weekenden, eller der er anden grund til fejring, så er internettet heldigvis fyldt med inspiration til, hvordan det kan gøres uden at være til smittefare. I fredags kunne man eksempelvis tage sit pæneste tøj på, skænke sig selv en lækker drink og tage del i "Danmarks største hjemme-fredagsbar" gennem ét stort videoopkald.

En anden mulighed, hvis man allerede er blevet godt træt af videoopkald, er at gøre som personerne på nedenstående billede og mødes udenfor, med behørig afstand vel at mærke.

Lyt til The Police – fordi politiet siger det

Til sidst skal der her bringes en opfordring fra politiet, som hører til blandt de danskere, der stadig går på arbejde i disse dage. Derfor har politiet en bøn til dig, hvis du møder dem på din vej til supermarkedet eller apoteket – lad nu være med at stå for tæt på dem.

Men tag ikke bare vores ord for det, hør det i stedet direkte fra The Police: