Prøv avisen

Ældre spiser mere, når spisevenner spiser med

32 ældre i Odense får en gang om ugen besøg af en spiseven. Det hæver både vægten og livskvaliteten, viser erfaringerne Foto: .

32 ældre i Odense får en gang om ugen besøg af en spiseven. Det hæver både vægten og livskvaliteten, viser erfaringerne

Mange ældre er ensomme og har svært ved at finde appetitten på livet og måltiderne. Og det er farligt, for det betyder afkræftelse og dårligere helbred, skriver Fyens Stiftstidende.

Men der er hjælp at hente. Odense Kommune og Ældre Sagen har succes med at tilbyde at sende spisevenner ud til ældre, der har det svært med appetitten. Ideens moder er formand for Ældre Sagen i Odense Kathrine Sørensen. Og hun er glad for at se, at det virker.

Vi kan se, hvordan de ældre bliver fysisk stærkere, og hvordan deres livsglæde stiger, siger hun.

En gang om ugen får 32 ældre i Odense Kommune besøg af en spiseven, som giver samvær og hygge over et måltid mad.

At det virker i praksis, er Maren Hansen, Tarup, et godt bevis på. Efter en indlæggelse på sygehuset tog hun imod tilbuddet om en spiseven. Og pludselig gik det stærkt med at tage på. I alt ni kilo har Maren Hansen taget på, efter at hun fik en spiseven.

Jeg tog hurtigt på og har været nødt til at bede om mindre fløde i min mad, siger Maren Hansen, der nu vejer 61 kilo, hvad hun selv betegner som idealvægten.

Siden Odense Kommune indførte ordningen i 2009, har andre kommuner ladet sig inspirere. Her fra nytår vil blandt andre Nyborg og Roskilde Kommuner tilbyde en spiseven til de ældre./ritzau/