Per Ørum forlader Demokraterne

Efter kun ti måneder er det slut. Stifteren af Det Demokratiske Parti, Per Ørum Jørgensen, trækker sig som formand for partiet.

Per Ørum Jørgensen tror stadig, at partiet har en chance, selvom han stopper som formand.
Per Ørum Jørgensen tror stadig, at partiet har en chance, selvom han stopper som formand. Foto: Marie Hald Denmark

Per Ørum Jørgensen forlader Det Demokratiske Parti, som han selv stiftede. I stedet skal han være rådgiver på Behandlingscenter Tjele, der har speciale i blandt andet alkoholafvænning.

Behandlingsstedet er det sted, hvor han selv har været til behandling for afhængighed, efter han blev taget for spirituskørsel i 2010. Dengang var han folketingsmedlem for Konservative, men efter sin tilbagevenden senere på året blev han i stedet medlem af Kristendemokraterne, som han i en periode var formand for, inden han dannede Det Demokratiske Parti i oktober 2012.

LÆS OGSÅ: Kristendemokraterne klar til Folketinget

Selv om han nu forlader skuden, tror han, at partiet stadig har en chance.

"Det Demokratiske Parti har udviklet sig fint det seneste år, og jeg tror på, at den positive udvikling vil fortsætte i fremtiden med nye mennesker i spidsen. Der er mange dygtige og engagerede mennesker i partiet, og dem vil jeg naturligvis støtte og hjælpe med mine erfaringer fra en tilbagetrukket position, så partiet kommer godt videre," siger Per Ørum i en pressemeddelelse.

Medstifter Nichlas Steen Andersson levner imidlertid ikke det efterladte parti store chancer for overlevelse:

LÆS OGSÅ: Ørums parti godkendt af Valgnævnet

"Projektet var en rigtig god idé. Men uden Per Ørum eller en anden kendt frontfigur, så tror jeg ikke på, at partiet vil kunne få skabt en ordentlig økonomi eller få fodfæste i dansk politik. De mangler simpelthen erfaring. Det er synd, for der er lagt rigtig mange gode kræfter i arbejdet med partiet," siger han til BT.