Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Per Ørum forlader Kristendemokraterne

Per Ørum Jørgensen siger farvel og tak til Kristendemokraterne. Foto: Leif Tuxen.

Kristendemokraternes formand, Per Ørum Jørgensen, forlader partiet efter manglende opbakning i Vestjylland

Efter mindre end et år som Kristendemokraternes formand forlader Per Ørum Jørgensen nu ikke blot formandsposten, men også partiet med øjeblikkelig virkning.

Det sker, efter at Vestjyllands Storkreds har besluttet ikke længere at pege på det tidligere folketingsmedlem som partiformand, når Kristendemokraterne holder landsmøde i næste måned.

- Jeg har noteret mig, at der i Vestjyllands Storkreds er delt opbakning til mig som formand for Kristendemokraterne.

- Partiet kan i den nuværende situation ikke tåle nye personkampe om formandsposten, og på den baggrund har jeg valgt at forlade partiet, skriver Per Ørum Jørgensen i en mail til Ritzau.

Det var på et møde tirsdag aften i Storkreds Vest, at opbakningen til den nu forhenværende formand smuldrede.

- Vi bakker stærkt op om Pers mediemæssige evner og politiske engagement, men mener, at posten som formand kræver en stærkere og mere stabil intern kommunikation, siger partiets formand i Storkreds Vest, Karlo Brondbjerg.

Han håber dog, at Per Ørum Jørgensen fortsat "vil være med i forreste række i kampen for de menneskelige og etiske værdier, der p.t. trædes under fode - fra højre og venstre side i folketingssalen".

Den 41-årige Per Ørum Jørgensen, der er provstesøn fra Staby ved Ulfborg, blev i 2005 valgt ind i Folketinget som konservativ, men blev fem år senere først løsgænger og siden kristendemokrat. Han blev ikke genvalgt ved folketingsvalget sidste år.

Som kristendemokrat i Folketinget kæmpede han for kort afstand til skadestuer, penge til efterskoler og flere hospicepladser.

Per Ørum Jørgensen understreger, at han ikke er færdig i dansk politik.

- Der er så meget at kæmpe for politisk. Afstanden mellem borgerne og politikerne bliver større og større. Derfor er der mere end nogensinde brug for politikere, der kæmper for økonomisk og social retfærdighed, siger han.

ARKIVFOTO. Kristendemokraternes formand, Per Ørum Jørgensen, forlader partiet efter manglende opbakning i Vestjylland. (se Ritzau historie 052109) Kristendemokraternes Per Ørum Jørgensen taler med pressen ved ankomsten til 2020-forhandlinger i Finansminis Foto: Jens nøRgaard Larsen