Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Per Ørum stifter nyt parti

Nu er 41-årige Per Ørum - som også har en fortid i Det Konservative Folkeparti - så tilbage igen, og denne gang med et nystartet parti: Det Demokratiske Parti. Foto: Marie Hald Denmark

Kristendemokraternes eksformand vil stille op til kommunalvalget i 2013 med Det Demokratiske Parti

Det er mindre end én måned siden, at Per Ørum Jørgensen forlod posten som formand for Kristendemokraterne og dermed gik ud af dansk politik.

Nu er 41-årige Per Ørum som også har en fortid i Det Konservative Folkeparti så tilbage igen, og denne gang med et nystartet parti: Det Demokratiske Parti.

LÆS OGSÅ: Per Ørum: Derfor stifter jeg Det Demokratiske Parti

For os er demokrati hjørnestenen i politik, og demokratiet har det ikke for godt lige nu, siger Per Ørum Jørgensen.

Der er en meget stor forskel på den virkelighed, som borgerne lever i, og så den virkelighed, som Christiansborg-politikerne taler om, tilføjer han.

Han stifter først og fremmest partiet Det Demokratiske Parti for at kunne stille op til Københavns Borgerrepræsentation ved kommunalvalget i 2013. Som formand for Kristendemokraterne talte Per Ørum primært Udkantsdanmarks sag blandt andet med fokus på sygehuse og motorveje i det vestjyske.

Jeg flytter selv til København af personlige årsager, men vi er et parti for kristne, for ikke-kristne, for jyder, for fynboer, for sjællændere og folk på Lolland for alle typer mennesker, understreger Per Ørum Jørgensen.

Hans nye parti hører til den blå blok, men vil have særligt fokus de mest udsatte borgere.

Der er behov for et blåt parti i Danmark, som også tager de sociale udfordringer alvorligt, siger partistifteren.

En kvart million mennesker lever i fattigdom, mange har problemer med misbrug, psykiske lidelser og ensomhed og vores perspektiv er, at vi får ikke løst de økonomiske udfordringer, før vi får taget hånd om de sociale.

Han pointerer, at Det Demokratiske Parti er modstandere af EU, men fortalere for en Nord-union

Ansøgningen er sendt til Valgnævnet for at få partinavnet godkendt, og man kan allerede nu melde sig ind i Det Demokratiske Parti.

Per Ørum Jørgensen er tidligere folketingsmedlem for De Konservative, men valgte i foråret 2010 at forlade partiet og blive løsgænger efter at have taget orlov fra Folketinget, fordi han havde kørt spirituskørsel.

I sommeren 2010 meldte Per Ørum sig ind i Kristendemokraterne, som han blev formand for i 2011.