Fortsat stabil udvikling for Kristeligt Dagblad

Avisen kom godt ud af det forgangne år med tilfredsstillende overskud

Erik Bjerager, chefredaktør og direktør for Kristeligt Dagblad.
Erik Bjerager, chefredaktør og direktør for Kristeligt Dagblad. Foto: Leif Tuxen.

Kristeligt Dagblad fik i 2013 et tilfredsstillende overskud på 2,5 millioner kroner før skat på baggrund af en samlet omsætning på 104 millioner kroner. Årets resultat er præget af engangsudgifter til en betydelig investering i et nyt abonnementssystem, ligesom det er påvirket af den stærke konkurrence og de store omvæltninger på mediemarkedet.

Avisens regnskab blev godkendt på selskabets generalforsamling i går på Det Kongelige Bibliotek i København.

Selvom avisen for første gang i mange år oplever faldende omsætning og faldende oplag, betegnede bestyrelsesformand Ivar Brændgaard resultatet som tilfredsstillende.

LÆS OGSÅ: Kristeligt Dagblads generalforsamling: Midt i en medierevolution

Kristeligt Dagblads avisoplag på papir faldt i 2013 med godt tre procent, hvilket blev delvist opvejet af, at avisens digitale udvikling tegner lovende. Der er nu knap 1000 fuldt betalende abonnenter på e-avisen, som først fra i år tæller med i oplaget. Avisens papirabonnenter har fuld adgang til e-avisen, og ved udgangen af 2013 var 4 ud af 10 abonnenter begyndt at bruge e-avisen.

Avisens hjemmesider oplevede fremgang både økonomisk og i trafiktal. Knap 460.000 såkaldt unikke brugere besøgte k.dk og avisens øvrige internetportaler i december sidste år.

Papiravisen havde i det forgangne år i gennemsnit 104.000 daglige læsere. Avisen var den blandt alle landsdækkende dagblade, der klarede sig bedst, hvad angår læsertallet.

"Kristeligt Dagblads plads i mediebilledet består i at gøre læserne klogere på livet, og hvis avisen kan blive ved med det, ser bestyrelsen fremtiden trygt i møde," sagde bestyrelsesformand Ivar Brændgaard på generalforsamlingen.

Kristeligt Dagblads Forlag, der udgiver bøger med samme fokusområde som avisen: tro, etik og eksistens, fik også et godt år. Forlaget udgav i 2013 17 forskellige bogtitler og fik et overskud på knap en halv million kroner før skat.