Prøv avisen

Oplysningsfilm skal i Radio- og tv-nævnet

Efter planen skal filmen sendes første gang i DRs OBS natten til i morgen, men Enhedslisten og Folkebevægelsen mod EU mener, at den er politisk ladet. Derfor vil Pernille Skipper (EL) og kandidat til Europa-Parlamentet Rina Ronja Kari klage til Radio- og tv-nævnet. Foto: Kasper Palsnov /

Enhedslisten og Folkebevægelsen mod EU klager til Radio- og tv-nævnet over film om patentdomstolen

Enhedslisten og Folkebevægelsen mod EU forsøger nok engang at bremse en omstridt oplysningsfilm om den europæiske patentdomstol, der er lavet af Erhvervs- og Vækstministeriet. Det skriver Politiken.

Efter planen skal filmen sendes første gang i DRs OBS natten til i morgen, men Enhedslisten og Folkebevægelsen mod EU mener, at den er politisk ladet. Derfor vil Pernille Skipper (EL) og kandidat til Europa-Parlamentet Rina Ronja Kari klage til Radio- og tv-nævnet. 

Ifølge radio- og fjernsynsloven er det nemlig forbudt at udsende reklamer for politiske budskaber tre måneder før et valg:

”Filmen er vægtet helt skævt, og den fremstiller udelukkende de angiveligt positive effekter, der er ved EU-patentdomstolen. Den tager slet ikke den anden side med, og det gør den ulødig og usaglig. Det bør der for det første ikke bruges skattekroner på, men jeg mener sådan set også, at den overtræder forbuddet mod politiske reklamefilm,” siger Pernille Skipper til Politiken.

Tidligere i går afviste Ombudsmanden en klage over filmen fra Folkebevægelsen mod EU om Erhvervsministeriets information om patentdomstolen. Ombudsmanden begrundede afvisningen med, at filmen holder sig inden for de juridiske rammer.