Staten vil minde dig om vaccination af dit barn

Der skal sættes ind mod gentagne udbrud af mæslinger de seneste år samt smitsomme sygdomme.

Statens Serum Institut vil nu sende påmindelser om vaccination af danskernes børn for at komme smitsomme sygdomme til livs.

Fra den 15. maj vil der blive sendt skriftlige påmindelser til forældre med børn på to, seks og et halvt og 14 år, hvis børnene mangler mindst én vaccination, der anbefales i børnevaccinationsprogrammet.

- Formålet med ordningen er at øge vaccinationsdækningen for at sikre, at så få børn som muligt får alvorlige sygdomme, der kan forebygges ved vaccination, skriver Statens Serum Institut i en pressemeddelelse.

Danmark har en lavere vaccinationsdækning end de lande, vi normalt sammenligner os med, og dette har vist sig ved gentagne udbrud af mæslinger de seneste år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Undersøgelser blandt forældre har vist, at forglemmelse er en hyppig årsag til manglende vaccination.

Foreløbige beregninger tyder på, at der på nuværende tidspunkt vil blive sendt påmindelser for omkring 25 procent af børn, der fylder to år og omkring 40 procent af dem, der fylder seks og et halvt og 14 år.

Forældre, der ikke ønsker at modtage påmindelser om vaccination, kan fravælge det ved at sende en mail via portalen borger.dk eller ved at udfylde en blanket, der sendes til Statens Serum Institut med posten.

For mere information se www.ssi.dk/fravalg.