Prøv avisen

Her er årets mest populære drenge- og pigenavn

Statistikken viser dog, at der er store regionale forskelle. William er mest populær i øst for Storebælt, mens Noah fører i Region Syddanmark, og Lucas er foretrukket i Nordjylland. For pigernes vedkommende er det kun i Region Hovedstaden og Syddanmark, at Sofia er mest populær, hvorimod Ida topper i resten af landet. Foto: Christian Lindgren

De samme to navne fra sidste år topper igen navnehitlisten, fortæller Danmarks Statistik

Dette års navnemode adskiller sig ikke så voldsomt fra sidste års. Et kig på listerne over de mest populære drenge- og pigenavne til nyfødte i 2013, som Danmarks Statistik har offentliggjort, viser, at det fortsat er Sofia og William, der er de mest populære.

2,2 procent - svarende til 610 drengebørn - fik sidste år navnet William, og det var pænt flere end Lucas (558) og Noah og Victor, der deler tredjepladsen med 533 drenge.

Hos pigerne er topstriden lidt mere tæt, idet 516 piger fik navnet Sofia, hvilket blot var 11 flere end Ida på andenpladsen. Her følger Isabella (439) og Emma (410) på de følgende pladser.

Statistikken viser dog, at der er store regionale forskelle. William er mest populær i øst for Storebælt, mens Noah fører i Region Syddanmark, og Lucas er foretrukket i Nordjylland.

For pigernes vedkommende er det kun i Region Hovedstaden og Syddanmark, at Sofia er mest populær, hvorimod Ida topper i resten af landet.

Årets højdespringere er henholdsvis Felix, der er rykket fra nummer 36 til nummer 17, mens Vigga hos pigerne strøg fra nummer 53 til nummer 28.