Prøv avisen

Nyt initiativ skal hjælpe skilsmissebørn

Skilsmissebørn får mulighed for at få en professionel person ved deres side ved møder i Statsforvaltningen.

Skilsmisseramte børn får nu mulighed for at få en professionel person ved deres side, når far og mor skal have klaret nogle tvister i Statsforvaltningen i forbindelse med en skilsmisse.

Det skal sikre, at børnene får bedre mulighed for at komme til orde og bliver hørt. Initiativet sker i et nyt partnerskab mellem Børns Vilkår og Egmont Fonden.

- En professionel bisidder skal hjælpe barnet med at forberede sig til børnesamtalen, støtte barnet i at udtrykke sine synspunkter under samtalen og samle op på, hvad der er blevet sagt bagefter. En bisidder ved barnets side skaber tryghed i en svær periode, siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår, i en pressemeddelelse.

Børn i skilsmissesager får derfor i løbet af efteråret mulighed for at få en såkaldt professionel bisidder, når børnene er en del af sager i Statsforvaltningen.

- Vi ved, at børn i skilsmissesager kan blive fanget i en loyalitetskonflikt mellem forældrene. En bisidder vil fungere som en neutral og professionel voksen, som bidrager til, at barnets synspunkter kommer frem, siger Henriette Christiansen, direktør i Egmont Fondens støtte- og bevillingsadministration, i en pressemeddelelse.

Bisidningen i Statsforvaltningen vil bygge på erfaringer, som Børns Vilkår har gjort sig med professionel bisidning til over 1200 børn, som har haft en socialsag i en kommune.

En evaluering af den ordning viser, at børnene har oplevet øget tryghed, bedre overblik og bedre mulighed for at blive hørt i deres egen sag.

- Vi har en klar forventning om, at bisidning også vil føre til bedre sagsforløb for børn i Statsforvaltningen, siger Rasmus Kjeldahl fra Børns Vilkår.

Programmet kommer i første gang til at løbe i to år, hvor knap 400 børn ventes at kunne modtage professionel bisidning.