Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Alternativet kan få digitale vælgererklæringer

Indenrigsministeriet har godkendt digitale vælgererklæringer til Uffe Elbæks parti Alternativet.

Hvis partiet Alternativet skal opstilles til næste folketingsvalg, skal det bruge over 20.000 vælgererklæringer. Den opgave er lørdag blevet nemmere ifølge partiet selv. Indenrigsministeriet har godkendt, at partiet kan få vælgererklæringer digitalt i stedet for via brev.

Partiet, der blev stiftet den 27. november sidste år af Uffe Elbæk, skal bruge 20.260 vælgererklæringer for at blive opstillet.

- Det er et afgørende skridt for os, at vi nu digitalt kan modtage vælgererklæringer, fordi mange borgere forståeligt nok synes, at det er besværligt at sende et brev, siger Uffe Elbæk i en pressemeddelelse.

Tidligere har partiet fået lov til, at borgere digitalt kan underskrive vælgererklæringen på Alternativets hjemmeside, hvorefter borgeren skulle indsende vælgererklæringen som brev til partiet, når den kom retur fra kommunen.

Den fremgangsmåde har ifølge partiet skabt frustration hos både borgere og partiet selv. Nu bliver det muligt at udføre hele processen digitalt.

Den 14. november havde partiet fået 10.248 vælgererklæringer og var dermed halvvejs i mål. Det giver Uffe Elbæk grund til at tro på, at målet bliver nået inden et folketingsvalg.

- Når man tænker på, at vi allerede er halvvejs med de godkendte vælgererklæringer, og endda har over 20.000 ude i kommunerne eller hos borgerne, glæder det mig utroligt meget, at man nu med et par klik på telefonen eller computeren kan sende vælgererklæringen til os, siger han.

Fra lørdag den 1. november kl. 12.00 er det muligt at indsende sin vælgererklæring digitalt.

Hvis det lykkes partiet at blive opstillet, vil kandidatlisten udover Uffe Elbæk selv rumme Ulla Sandbæk, der er tidligere EU-parlamentariker for Junibevægelsen, og Uzma A. Andresen, der er talsmand for kvindenetværket Hennah.dk.