Præster tager afstand fra chikane af lesbisk par

Chikane af et lesbisk forældrepar i Mariager har intet med kristendom at gøre, lyder det fra tre af byens præster

Sognepræsterne i Mariager Kirke tager afstand til den chikane, der i længere tid har været rettet mod et lesbisk par og deres to børn i byen.
Sognepræsterne i Mariager Kirke tager afstand til den chikane, der i længere tid har været rettet mod et lesbisk par og deres to børn i byen. . Foto: Heine Pedersen.

Længere tids chikane imod et lesbisk par og deres to børn i Mariager er både ukærlig og ukristelig, lyder det fra tre af byens præster.

Det lesbiske par har været udsat for at få smidt sedler med budskaber som ”I lever i synd” og bibelhenvisninger i deres postkasse, og der er smidt både madaffald og poser med hundelort i haven. Noget, der på ingen måde har at gøre med kristendom, lyder det fra præst i pinsekirken Mariagerfjord Frikirke Henrik Kaas.

”Jeg tager selvfølgelig på alle måder afstand fra den chikane, der er foretaget og synes, det er bedrøveligt, at nogen opfører sig sådan over for andre mennesker. Det er ukærligt og ukristeligt, og på ingen måde den næstekærlighed, vi ønsker at stå for som kirke,” siger Henrik Kaas og fortsætter:

”Det er en skændsel, men der skal desværre kun et enkelt menneske til for at ødelægge noget i en by, som ellers på ingen måde er kendt for at være et sted, hvor man chikanerer folk. Tværtimod er her normalt højt til loftet, hvor man kan glæde sig over at være sammen på trods af forskelligheder i livsopfattelser, religion og politik, og i de 10 år, jeg har været præst her, har jeg aldrig hørt om noget lignende.”

Pinsekirken har i en nyhedsmail samt ved meddelelserne efter gudstjenesten i søndags taget afstand fra chikanen og opfordret menigheden til at vise næstekærlighed til byens beboere, fortæller Henrik Kaas, der ikke ved, om gerningsmanden befinder sig i kirkens menighed.

”Det håber jeg selvfølgelig ikke, men samtidig kan jeg ikke give garanti for det, ligesom ingen anden organisation eller kirke ved, om det er hos dem, vedkommende findes,” siger Henrik Kaas.

Også i Mariager Kirke tager sognepræsterne Jacob Duevang Krogh Rasmussen og Stine Tougaard afstand fra chikanen.

”Den bibelske undertone, der er i det, ligger langt væk fra min udlægning af Bibelen og det kærlighedsbudskab, vi som kirke skal forkynde. Det er ganske frygteligt,” siger Jacob Duevang Krogh Rasmussen.

Hans kollega Stine Tougaard tog tidligt i forløbet kontakt til lokale medier for at fordømme chikanen, og sammen har de to præster talt med blandt andre byens konfirmander om kirkens holdning til sagen.

”Vi har talt med konfirmanderne om både vores holdning til homoseksuelle, hvis seksualitet vi fuldt ud anerkender, samt de forfærdelige handlinger imod parret,” siger Stine Tougaard.

Chikanen mod parret har stået på i flere måneder og har senest fundet sted i det ene barns børnehave, hvor den ene af mødrenes navne over barnets garderobeskab var blevet streget over, og i stedet var der tegnet et kors.

”Af alle de ting, der er sket, rev den her virkelig tæppet væk under mig. At nogen kan finde på at inddrage vores børn på den måde, kan jeg slet ikke sætte mig ind i. Men det viser jo, at intet er helligt,” siger Tulle Krøyer, som sammen med sin hustru er blevet udsat for chikanen, til Randers Amtsavis.

Forældreparret har nu besluttet at flytte fra kommunen. Ifølge DR Nordjylland blev en 39-årig mand i går anholdt i forbindelse med chikanesagen.