Prøv avisen

30.000 ønsker hårdere straffe for børnesex

Flere end 30.000 danskere har med deres underskrifter sendt en appel til justitsminister Lene Espersen (K) om at skærpe straffen for seksuelle overgreb mod børn. De 30.000 underskrifter er samlet ind af mekaniker Peter Petersen fra Sønderjylland, og han afleverede dem i går på ministerens kontor. De mange underskrivere ønsker, at strafferammen på 12 år bliver udnyttet, at ansigt og navne på dømte pædofile offentliggøres, og at de dømte bliver kastreret.

– Om det så skal ske medicinsk eller på andre måder, skal jeg ikke afgøre, jeg er jo bare mekaniker, sagde Peter Petersen, efter at han havde holdt et møde med ministeren.

Justitsministeren vil afvente de seneste forskningsresultater, før hun tager stilling til, om hun vil gå ind for kastration af pædofile.

Peter Petersen forklarer, at ønsket om at offentliggøre fotos og navn på de pædofile skyldes, at der ellers i små samfund risikerer at blive kastet en mistanke på en "uskyldig original", hvis man blot fortæller, at den dømte er fra en bestemt landsby.

Lene Espersen sagde efter mødet, at hun tolker de meget stærke krav, som underskriverne rejser, som et udtryk for forargelse over, at straffene i pædofilisager ikke når op i den høje ende af strafferammen. Hun vil dog ikke kommentere sagen fra Tønder, der er den konkrete anledning til appellen.

/ritzau/