442 personer i Danmark er smittet med coronavirus

180 personer yderligere i Danmark er bekræftet smittet med coronavirus onsdag. Dermed er 442 personer smittet.

Patientstuer og udstyr er klar på Hvidovre Hospital. I Danmark er der aktuelt 1303 personer i karantæne. Det skyldes, at de kan have været i kontakt med en smittet. Personer i karantæne bliver som udgangspunkt betragtet som værende raske, indtil det modsatte er bevist. (Arkivfoto). Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Antallet af personer, der får konstateret smitte med coronavirus i Danmark, er onsdag fortsat med at stige.

Onsdag eftermiddag er 442 personer i Danmark smittet med virusset. Det fremgår af Styrelsen for Patientsikkerheds hjemmeside.

Det er en stigning fra 262 personer tirsdag. Således er 180 flere blevet bekræftet smittet onsdag.

Virusset har endnu ikke kostet nogen danskere livet. Onsdag er det første dødsfald af virusset bekræftet i nabolandet Sverige.

I Danmark er der aktuelt 1303 personer i karantæne. Det skyldes, at de kan have været i kontakt med en smittet. Personer i karantæne bliver som udgangspunkt betragtet som værende raske, indtil det modsatte er bevist.

Personer i Danmark, som har været smittet, men er blevet raske igen, indgår fortsat i opgørelsen over antal smittede.

Der er ikke nogen opgørelse over, hvor mange i Danmark der er blevet raskmeldt igen, efter at de har været smittet med virusset.

Regeringen vil torsdag fremlægge en hastelov for Folketinget. Den skal gøre det muligt at forbyde større forsamlinger på grund af frygten for spredning af coronavirus.

Når en hastelov er på plads - hvilket kan ske på få dage - vil det så være op til regeringen, om loven skal benyttes.

Flere skoler er lukket midlertidigt, efter at der er konstateret elever med coronavirus.

Det gælder eksempelvis Malling Skole i Østjylland og Maribo Skole på Lolland. I Næstved er en daginstitution også lukket midlertidigt.

I Aarhus er beboerne på et kommunalt plejehjem kommet i karantæne. Det er sket, efter at en medarbejder har fået konstateret coronavirus.

Samtidig har Ældre Sagen på baggrund af myndighedernes anbefalinger valgt at aflyse alle aktiviteter frem til 1. juni. Coronavirusset kan være farligt for især ældre mennesker.

/ritzau/