Prøv avisen

Advarsel mod demokratisk principrytteri

En ophidset retorik fra politikerne over for antidemokratiske muslimske grupper gør kun det hele meget værre, mener en konsulent i interkulturelle spørgsmål.

SF's Villy Søvndal og en række andre danske politikere bruger en alt for barsk retorik i forhold til Hizb-ut-Tahrir og andre antidemokratiske muslimske grupperinger.

Det mener Mogens S. Mogensen, der er konsulent i interreligiøse og interkulturelle spørgsmål og ekstern lektor på Københavns Universitet.

- Jeg er fuldstændig enig med Søvndal, men det er en overreaktion at sige, at de skal "gå ad helvede til", eller at de skal tage til Saudi Arabien. Vi har i Danmark en tradition for at også at kunne rumme dem, der er ud til bens, siger Mogens S. Mogensen.

- Vi skal argumentere imod dem, og når de bryder loven, skal vi komme efter dem, men det gavner ikke sagen, at man hidser sig op på denne her måde. Det er kun med til at opgejle en negativ stemning på begge sider. Klassens duks på det her område er stadig Pia Kjærsgaard (DF), men der er desværre rigtig mange i klassen, der har taget ved lære af hende, siger Mogens S. Mogensen.