Prøv avisen

Ahmed Akkari: Muhammed-tegningerne var i orden

FN erklærede onsdag hungersnød i yderligere tre områder i det sydlige Somalia og bl.a. i den del af landet, som omfatter hovedstaden, Mogadishu. (Foto: FEISAL OMAR/SCANPIX DANMARK 2011) Foto: Martin Dam Kristensen Denmark

Det var forkert, at en muslimsk delegation rejste rundt i Mellemøsten efter Muhammed-tegningerne, siger Akkari

Den kontroversielle tidligere imam Ahmed Akkari har ombestemt sig og mener nu, at det var i orden, at Jyllands-Posten bragte Muhammed-tegningerne i 2005.

- Ja. Det var okay, siger han til Jyllands-Posten på spørgsmålet om, hvorvidt avisen var i sin gode ret til at lave tegningerne.

Sammen med sin nu afdøde imamkollega Abu Laban var Akkari central i striden om karikaturerne, der blandt andet talte Kurt Westergaards tegning af Muhammed med en bombe i sin turban.

Akkari var med i den delegation, som rejste rundt i Mellemøsten med et krav om, at Danmark skulle komme med en officiel undskyldning, efter at karikaturtegningerne var blevet trykt.

- Jeg vil gerne være meget tydelig i dag med hensyn til rejsen. Det var helt forkert, siger den tidligere talsmand for Det Islamiske Trossamfund i et interview med Jyllands-Posten.

- Hele processen, alle de idéer, der stak bag, og hvorfor man ville reagere. Det var ikke rigtigt. Det var et fasttømret verdensbillede, som gjorde, at man reagerede på den måde. Jeg vil opfordre alle til at tænke sig om, hvis det skulle ske igen, tilføjer han.

Mandag fortalte 34-årige Akkari, at han har været på en personlig rejse siden Muhammed-krisen. Rejsen har blandt andet betydet, at han har sagt farvel til sine holdninger fra dengang.

- Jeg er blevet meget klogere. I dag forholder jeg mig meget kritisk til hele tankesættet i det miljø, jeg selv repræsenterede, lød det fra Akkari til BT.

Her advarede han blandt andet mod yderliggående muslimer, som han mener kan blive en trussel mod det danske samfund.