Alternativet er gået fra dødfødt projekt til succes

Politisk leder Uffe Elbæk gav en munter og rosende tale til Alternativets medlemmer på partiets årsmøde.

I sin tale på Alternativets årsmøde gav Uffe Elbæk partiets mange kritikere fingeren - i hvert fald i overført betydning - i sin tale til de godt 500 fremmødte medlemmer.

For selvom det nye parti er blevet stemplet som et dødfødt projekt, har Elbæk og hans partifæller vist, at det modsatte er tilfældet, lød det fra Elbæk:

- Politisk kommentator fra BT Søs Marie Serup skrev en, i hvert fald for mig, legendarisk blog, hvor hun meget klart sagde, at hun ikke fattede, hvad der foregik.

- Alle de andre partier spillede en helt vild hård fodboldkamp og havde benskinner på og knopper under støvlerne, og så sad Alternativet ovre i hjørnet og spillede ludo og drak urtete, lød det fra en munter Elbæk.

Han høstede klapsalver og høje grin fra salen, og understregede, at det fik partiet "åbenbart lov til":

- Det fik vi faktisk, vi fik lov til at sætte en helt ny tone i den politiske debat, sagde Elbæk.

Partiet har overrasket mange med et imponerende valgresultat, der har resulteret i ni mandater.

Men ifølge den politiske leder har partiet selv nu svært ved at høste anerkendelse for sine resultater:

- Undervejs i det her har folk hele tiden sagt, at det, vi har gang i, var dødfødt. Da vi sagde, at vi troede på det, sagde de, at vi aldrig kunne få underskrifter nok.

- Da vi fik underskrifter nok, sagde de, at vi ville blive kørt over i valgkampen. Nu er vi så kommet ind, hvorefter man kan læse på Berlingskes blog, at der er tre grunde til, at Alternativet vil kollapse inden for det første år, sagde Elbæk og remsede op:

- Der er en alt for blød ledelse, det er et fuldstændig urealistisk program, de står på, og alle de MF'er (folketingsmedlemmer, red.), der er valgt, har ingen erfaring.

- Inden for at år vil vi kollapse, så nyd det i det mindste så længe, det går godt, jokede han.