Analyse: Sammenhold og tillid bliver afgørende for historisk reformregering

Graden af tillid mellem Mette Frederiksen (S), Jakob Ellemann-Jensen (V) og Lars Løkke Rasmussen (Mod) bliver afgørende for, i hvor høj grad den nye regering kan afværge trusler og udnytte sine muligheder

"For Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne er regeringssamarbejdet et monumentalt eksperiment. Det indeholder meget store risici for de tre partier, men også meget store muligheder, hvis det lykkes. Men hvad skal der til, for at det lykkes?" spørger Kristeligt Dagblads politiske redaktør i denne analyse.
"For Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne er regeringssamarbejdet et monumentalt eksperiment. Det indeholder meget store risici for de tre partier, men også meget store muligheder, hvis det lykkes. Men hvad skal der til, for at det lykkes?" spørger Kristeligt Dagblads politiske redaktør i denne analyse. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Det er ofte blot en tyndslidt frase. Men onsdag middag på Marienborg nord for København var nationen vidne til en politisk nyskabelse, som med rette kan kaldes historisk.

Her præsenterede Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, Venstres Jakob Ellemann-Jensen og Moderaternes Lars Løkke Rasmussen deres 58 sider lange regeringsprogram.

Dette er en politisk analyse.