Prøv avisen
Sig noget pænt

Annette Vilhelmsen: Birthe Rønn er principrytter på den allerbedste måde

Som person har Birthe Rønn Hornbech taget bladet fra munden, og det formår hun på en måde, hvor hun aldrig bliver patetisk, siger Annette Vilhelmsen (SF) om sin politiske modstander fra Venstre Foto: Jakob Dall/Søren Bidstrup

SF's Annette Vilhelmsen har stor respekt for Venstres Birthe Rønn Hornbech, som har en særlig evne til at stå fast på grundlæggende værdier

”Jeg synes, at Venstres Birthe Rønn Hornbech er unik på en rigtig fin måde i dansk politik,” siger Anette Vilhelmsen, tidligere SF-formand og folketingskandidat for partiet.

”Vi har en slags fælles interesse i at sikre, at folkeligheden fortsat har gode kår i Danmark. At dem, der synes noget andet, end vi selv gør, faktisk også har mulighed for at komme til orde. For nylig har det også været dejligt at opleve Birthe Rønn Hornbech i forbindelse med udgivelsen af den bog om H.C. Andersen, hun har skrevet. Den har jeg desværre ikke selv haft mulighed for at læse endnu.

Som person har Birthe Rønn Hornbech taget bladet fra munden, og det formår hun på en måde, hvor hun aldrig bliver patetisk. Hun er målrettet, og hun er troværdig. Hun er om nogen optaget af juraen og dens korrekthed, men hun har også en mere poetisk side af sig selv, som jeg synes er meget interessant. Hun er blandt andet meget optaget af folkekirken og har også en helt grundlæggende interesse i det, som man kender fra højskolerne, nemlig vigtigheden af formidlingen og af, at alle skal have ret til at komme til orde. Det, synes jeg, er en meget vigtig ting at have med sig i det politiske arbejde og i tilgangen til demokratiet.

På et tidspunkt havde jeg været med til at afholde en sangaften ude i Godthaabskirken på Frederiksberg i København, hvor jeg blandt andet fortalte lidt om min farmor gennem nogle højskolesange. Det arrangement opstod der lidt polemik omkring. Det var nemlig faldet nogen for brystet, at det blev afholdt af en SF'er. Der var nogen, der mente, at man dermed blandede politik ind i kirken. Der gik Birte Rønn Hornbech til forsvar lige med det samme. Ikke så meget i et forsvar for mig personligt, men til forsvar for retten til at have muligheden for at ytre sig i det rum, som kirken er. Det er måske nok en lille sag, men det viser netop, hvordan hun altid står fast og engagerer sig. Hun er en principrytter på den allerbedste måde.”