Asmaa erkender sin rolle i nedtur

Asmaa Abdol-Hamid erkender, at hendes person er en del af forklaringen på Enhedslistens nedtur i meningsmålingerne

- Det har selvfølgelig har spillet en rolle, at der har været så meget medieomtale om mig som person, siger Asmaa Abdol-Hamid. -
- Det har selvfølgelig har spillet en rolle, at der har været så meget medieomtale om mig som person, siger Asmaa Abdol-Hamid. - . Foto: .

Hjemvendt efter halvanden måneds ferie i Libanon og Syrien erkender Asmaa Abdol-Hamid, at hendes person er en del af forklaringen på Enhedslistens nedtur i meningsmålingerne. Det siger hun til Politiken.

Jeg kan godt forstå den bekymring, der har været, og jeg tror også, at det selvfølgelig har spillet en rolle, at der har været så meget medieomtale om mig som person, men ikke som politiker, siger Asmaa Abdol-Hamid til Politiken.

Den muslimske folketingskandidat har det seneste halve år skabt stor usikkerhed om både egne holdninger og Enhedslistens politik. Blandt andet med sine uklare udtalelser om dødsstraf og homoseksuelle. Og det har vakt forargelse, at hun ikke vil give hånd til mænd.

Internt i Enhedslisten har Asmaa Abdol-Hamid været årsag til, at flere medlemmer har meldt sig ud. I sidste uge dannede 20-30 medlemmer et antireligiøst netværk, som vil arbejde for, at religiøse mennesker ikke skal have adgang til tillidsposter i Enhedslisten.

På spørgsmålet om Asmaa Abdol-Hamid har overvejet at trække sig, svarer hun:

Ja, det har jeg. Jeg har tænkt på at trække mig, fordi jeg selvfølgelig ikke vil skade mit parti.

Enhedslisten arbejder lige nu med at medietræne Asmaa Abdol-Hamid, så hun undgår kontroversielle udtalelser.

Blandt andet vil hun fremover være mere synlig i sin kritik mod reaktionære kræfter i det muslimske miljø, hvor fordomme mod jøder skal modarbejdes.

Men selvom Asmaa Abdol-Hamid vil mere i offensiven, er hun endnu en gang på kollisionskurs med sine partifæller. I spørgsmålet om den muslimske burka, hvor kvinden er indhyllet fra top til tå og kun har et lille stykke rundt om øjnene fri, er hun mere liberal end sine partifæller på Christiansborg.

Asmaa Abdol-Hamid vil ikke selv gå med burka, men hun kan ikke se noget problem i, at en kvinde med burka bliver valgt ind i Folketinget og får adgang til Folketingets talerstol iført en burka. /ritzau/