Ateist-kampagne fik 16.000 til at forlade folkekirken

Rekordmange meldte sig ud af folkekirken i 2016. Og de fleste gjorde det gennem Ateistisk Selskabs hjemmeside.

Knap 16.000 personer meldte sig sidste år ud af folkekirken gennem hjemmesiden udmeldelse.dk. Det siger Ateistisk Selskab, som har oprettet hjemmesiden.

I løbet af 2016 valgte knap 25.000 personer i Danmark at vinke farvel til den danske folkekirke. Det er det største antal personer siden 2002, hvor man begyndte at måle udmeldelserne.

Størstedelen af de danskere, som valgte at stemple ud af folkekirken, gjorde det gennem hjemmesiden udmeldelse.dk.

64 procent af udmeldelserne skete på siden, som reklamerer med, at man på ét minut kan melde sig ud.

Anders Stjernholm, der er formand for Ateistisk Selskab, er stolt af resultatet.

- Vi er rigtig glade for, at så mange har meldt sig ud. Det er et tegn på, at udmeldelse.dk er en service, som danskerne har manglet.

- Vi prøver at redde verden ved at fortælle det vi mener, er rigtigt, siger han.

Hjemmesiden blev lanceret 8. marts sidste år. På samme tid kørte buskampagnen "Tænk selv", som med bannerteksten "Hvorfor tro på gud?" opfordrede danskerne til at melde sig ud af folkekirken.

For at melde sig ud af folkekirken skal man traditionelt kontakte sin sognepræst personligt eller skrive en e-mail og vedlægge en kopi af fødsels- og dåbsattest.

Og det er netop den proces, som Ateistisk Selskab mener, er for besværlig.

- Udmeldelse.dk vil stå, så længe Kirkeministeriet ikke laver et bedre alternativ, siger Anders Stjernholm.

I 2017 har foreningen planer om at nå ud til endnu flere danskere med budskabet om at sige farvel til kirken. De vil markedsføre siden på flere og nye platforme.

- Vi vil blive ved med at debattere, om folkekirken i det hele taget skal have lov til at bestemme dele af vores politiske og kulturelle liv. Vi går imod de folk, som har religiøs magt og indflydelse, siger han.