Prøv avisen

Avis: Scientology driver dansk arbejdslejr

En udenlandsk kender af Scientology kalder deres Rehabilitation Project Force i København for en arbejdslejr og et privat fængsel. Foto: Martin Kierstein

En udenlandsk iagttager mener, at den danske regering bør gribe ind over for Scientology i København

Midt i København driver Scientology noget, der bedst kan beskrives som en arbejdslejr og et "privat fængsel", hvor mennesker bliver berøvet helt basale rettigheder.

Sådan lyder vurderingen fra en udenlandsk kender af den omdiskuterede religiøse bevægelse.

- Det er et privat fængsel, hvor man arbejder og er totalt isoleret fra andre mennesker, siger Ursula Caberta, der er ansat af myndighederne i Hamburg til at overvåge Scientology, til metroXpress.

LÆS OGSÅ:Eksmedlemmer: Scientology skruer priserne voldsomt i vejret

- Folk bliver frarøvet basale rettigheder. Det har intet at gøre med religionsfrihed. Folk må tro, hvad de vil, men her er tale om frihedsberøvelse. I Tyskland ville det blive lukket med det samme, siger Ursula Caberta.

Hun taler om det såkaldte Rehabilitation Project Force (RPF), som er lokaliseret i Jernbanegade 6 i centrum af København, hvor Scientologys europæiske hovedkvarter ligger.

Hertil kommer scientologer fra hele Europa og Nordafrika for at blive en del af søorganisationen - institutionen for dem, der har viet deres liv til Scientology.

Men straffen til scientologer, der gør noget forkert i denne særlige organisation, er hård.

De skal gå i særlige dragter og må ikke tale til andre. De skal udføre hårdt fysisk arbejde og studere fra tidlig morgen til sen aften og sove i et særligt rum for dem, der har forbrudt sig mod reglerne, skriver metroXpress.

LÆS OGSÅ: Eksperter: Scientology bør godkendes som trossamfund

Ifølge Scientology er RPF et frivilligt rehabiliteringsprogram, men det afviser Ursula Caberta, der har arbejdet med Scientology i 20 år og til daglig assisterer scientologer, der ønsker at forlade kirken.

I sit arbejde har hun hørt adskillige historier om udenlandske medlemmer af Scientology, der har været på RPF i Danmark, og hun undrer sig over, at der ikke er blevet grebet ind.

- De værste sager, vi ser, er i Danmark og Storbritannien. Jeg forstår ikke, hvorfor den danske regering ikke har sat sig ind i, hvad der foregår på RPF. Det er et stort problem, siger Ursula Caberta.

Scientology i Danmark bekræfter, at RPF eksisterer. Men at der skulle være tale om frihedsberøvelse, er en grov anklage, siger Anette Refstrup, pressechef i Scientology i Danmark.

LÆS OGSÅ: Scientology sætter millioner i mursten

Hun anslår, at der netop nu er 10 personer på programmet i Jernbanegade.