Børn af rockere bliver ofte kriminelle

Mange børn af rockere følger i faderens kriminelle spor. Det skyldes snarere samfundets fordomme, for fædrene ønsker et andet liv for børnene

Børn af rockere bliver ofte kriminelle

Rocker-faderens status gør, at hverken klassekammerater eller skolelærere tør sætte grænser for rockernes børn, som ofte ender i kriminalitet.

Det fortæller Claus Hansen, SSP-konsulent i Randers, som i årevis har fulgt børn af de mange rockere i byen med landets største Hells Angels-afdeling.

Tryner ældre børn
- De oplever, at de kan styre de andre børn, uden at nogen sætter grænser for dem. Jeg har set seks-årige hundse rundt med 14-årige, fordi de store børn frygter den seks-åriges rockerfar, siger Claus Hansen til dr.dk.

Frygten for rockerfaderen kan også betyde, at for eksempel lærere ikke tør tage fat på problemer med børnene i skolen.

Rockere ønsker andet liv for børnene
De fleste rockerfædre ønsker dog ikke, at børnene skal følge i deres fodspor, fortæller Anders Lerche, tidligere leder af en skole for adfærdsvanskelige børn i Randers.

Når de alligevel ofte ender som kriminelle, skyldes det ikke mindst, at det omkringliggende samfund nærmest forventer, at de bliver det, mener Anders Lerche:

Fordomme gør børn kriminelle
- Der er helt klart en forventning om, at når nu deres far er sådan, så er de det sikkert også, siger Anders Lerche, der mener, at vores fordomme har større betydning end faderens og familiens holdning.

Der er flere eksempler på, at børn af rockere er blevet afvist fra privatskoler, fordi deres far er rocker, skriver dr.dk.