Berlingske afhænder aktier i Kristeligt Dagblad

Kristeligt Dagblads bestyrelse godkendte på et møde i fredags en række ændringer i ejerstrukturen omkring avisen. Baggrunden er, at Det Berlingske Officin, der ejer cirka 22 procent af A/S Kristeligt Dagblad, har meddelt, at Officinet ønsker at afhænde sin aktiepost.

Det Berlingske Officin købte i 1995 aktier i Kristeligt Dagblad og var dermed en væsentlig årsag til, at avisen overlevede sin daværende økonomiske krise og kunne udvikle sig, som den siden har gjort. Chr. Augustinus Fabrikker, der er ejet af den velgørende Augustinus Fonden, købte også aktier i Kristeligt Dagblad i 1995.

Chr. Augustinus Fabrikker har udtrykt vilje til at købe en del af den aktiepost, som Berlingske ønsker at afhænde. Det har Kristeligt Dagblads bestyrelse, der skal godkende alle aktietransaktioner, givet grønt lys for. Det er besluttet, at Chr. Augustinus Fabrikker hæver sin ejerandel af avisen til 18,5 procent af aktiekapitalen. Samtidig har bestyrelsen besluttet, at A/S Kristeligt Dagblad selv køber knap 10 procent af aktiekapitalen i selskabet. Denne aktiepost vil måske på et senere tidspunkt blive solgt til en anden venligtsindet investor.

Kristeligt Dagblads Fond er i dag største aktionær i avisen med cirka 32 procent af aktierne.