Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at læse alle artikler

Glemt adgangskode? Klik her.

Sig noget pænt

Bertel Haarder: Steen Gade er den bedste miljøminister, vi aldrig fik

Her ses SF'eren Steen Gade og Venstres Bertel Haarder Foto: Martin Dam Kristensen/Astrid Dalum

SF'eren Steen Gade er en af de politikere på den modsatte fløj, som Venstres Bertel Haarder har stor respekt for. Især på miljøområdet er Steen Gade en yderst fornuftig blanding af idealist og realist, mener Bertel Haarder

”Jeg kender Steen Gade fra Folketingets Præsidium, hvor han desværre røg ud, fordi jeg var dårlig til at trække lod, da der skulle trækkes lod mellem ham og Per Clausen fra Enhedslisten. Det skal her måske lige siges, at jeg også godt kan lide Per Clausen. Men før da havde jeg lært Steen Gade ganske godt at kende gennem vores arbejde i præsidiet. Han har, ligesom jeg selv, et betydeligt nordisk engagement. Han går op i at passe det nordiske samarbejde, og han kommer til møderne i Nordisk Råd. Det er der desværre ikke så mange, der gør.

Ofte er det sådan, at det nordiske samarbejde er noget, som alle går nok så meget ind for, men som meget få vil gøre arbejdet for.

Steen Gade en af dem, som gerne vil gøre noget for det. Udover at være flittig har han også idéer til, hvordan de nordiske lande kan samarbejde på miljøområdet, der også er et område, der optager ham meget som SF'er. Jeg synes, at Steen Gade er den bedste miljøminister, som Danmark aldrig fik. Han ville have været en god miljøminister, fordi han er så seriøs og fagligt velfunderet. På den ene side er han én, der brænder for at skabe et bedre miljø, og på den anden side respekterer han også praktiske folk og praktiske problemer. Det kan det til tider halte lidt med for andre inden for det felt, synes jeg. Derfor er det dejligt, at Steen Gade bevarer et så stort engagement, bevarer en vis respekt for virkelighedens praktiske realiteter og er god til at lytte.

Samtidig er han et ualmindeligt behageligt menneske. Det er ikke, fordi vi ses privat, men en del gange har jeg mødt både ham og hans kone i forbindelse med arrangementer i præsidiet, og begge er de en fornøjelse at omgås.”