Prøv avisen

Birthe Rønn er forarget over Amnesty

ARKIV. - Jeg er dybt forarget over Amnesty International, og de skulle holde op med at kalde sig Amnesty International. Sådan lyder integrationsminister Birthe Rønn Hornbechs (V) svar på menneskeretsorganisationens hasteaktion, hvor over 10.000 protestbre Foto: Rune Evensen

Amnesty Internationals brev- og e-mail-aktion mod integrationsministeren går ud over uskyldige, der venter på opholdstilladelse, siger ministeren

- Jeg er dybt forarget over Amnesty International, og de skulle holde op med at kalde sig Amnesty International.

Sådan lyder integrationsminister Birthe Rønn Hornbechs (V) svar på menneskeretsorganisationens hasteaktion, hvor over 10.000 protestbreve, e-mails og sms'er skal få ministeren til at stoppe udvisningen af fire kriminelle irakere.

- Jeg er stærkt pikeret over, at de bruger deres ressourcer til at holde hånden over drabsmænd, pædofile og voldtægtsforbrydere i stedet for at tage ud i til nogle diktaturstater og lære dem lidt om demokrati. Det må jeg sige, det er jeg drønforarget over, siger ministeren til Ritzau.

- Amnesty må være klar over, at der er en masse ulykkelige mennesker, der ikke får opholdstilladelse, fordi vi skal læse de her breve igennem, siger Birthe Rønn Hornbech.