Prøv avisen

Biskop Kjeld Holm tog afsked med embedet

Kjeld Holm i går i Aarhus Domkirke under sin sidste prædiken som biskop. Foto: Flemming Krogh

Aarhus-biskoppen holdt sin sidste prædiken i Aarhus Domkirke. Men han kommer til at prædike som ulønnet hjælpepræst i Bering Valgmenighed ved Skanderborg

Biskop i Aarhus Stift, Kjeld Holm, holdt i går sin sidste prædiken i embedet.

I 21 år har Kjeld Holm stået i spidsen for stiftet og er på de kanter kendt af gud og hvermand fra kirke til fodboldstadion, hvor han trofast støtter fodboldklubben AGF.

Uden for stiftets grænser er Kjeld Holm også velkendt for blandt andet sine udmeldinger til fordel for flygtninge og indvandrere, som fortaler for samfundets svageste grupper og for sin helhjertede støtte til vielse af homoseksuelle par.

Kjeld Holms engagement som menneske og kirkelig leder har mange sat pris på. Ved afskedsreceptionen fredag i sidste uge sagde generalsekretær i Folkekirke og Religionsmøde, Kaare Schelde Christensen, således:

”Du har altid insisteret på, at der skal være højt til loftet, og at vi også skal samtale med dem, vi ikke er på linje med. Du har altid talt for et samfund med et menneskeligt ansigt.”

Hvad skal en forhenværende biskop i Aarhus Stift så lave? I et interview i Kristeligt Dagblad kunne Kjeld Holm oplyse, at hans kalender er fyldt med aftaler om foredrag, han fortsætter som formand for Rådet for Socialt Udsatte i Aarhus og i bestyrelsen for Ensomme Gamles Værn, og han skal være ulønnet hjælpepræst i Bering Valgmenighed ved Skanderborg.

Lørdag den 18. juli har Kjeld Holm 70-års fødselsdag, og dermed går han på pension som biskop. Hans efterfølger, domprovst i Odense Henrik Wigh Poulsen, overtager hans embede den 1. september og bispevies den 6. september i Aarhus Domkirke.

Rettet den 24. juni 2015. I denne artikel er det tidligere fremgået, at dronning Margrethe var til stede ved biskop Kjeld Holms afskedsprædiken. Dette er ikke korrekt. Kristeligt Dagblad beklager fejlen.