Prøv avisen

Biskop: Medierne hetzer Tingbjergpræst

Københavns Biskop Peter Skov-Jakobsen. Foto: Keld Navntoft

Tv og aviser agerer mikrofonholdere for utilpassede unge, der bagvasker sognepræsten i Tingbjerg. Medierne viderefører hetzen mod sognepræsten, mener biskop

Københavns Biskop Peter Skov-Jakobsen er vred over, at flere medier ifølge ham ukritisk lader unge i Tingbjerg komme med grove påstande om den lokale sognepræst i Tingbjerg, Ulrich Vogel. Medierne videreføre de unges hetz, lyder anklagen.

- Det er helt utilstedeligt. Først jages en dygtig sognepræst fra sogn og hjem, fordi utilpassede unge har iværksat en systematisk hetz mod ham. Bagefter agerer medierne mikrofonholdere for tilfældige unge i Tingbjerg. På denne måde får miljøet derude i disse timer helt risikofrit lejlighed til at gentage de mange bagtalelser for åben skærm og i nogle aviser uden, at sognepræsten har mulighed for at forsvare sig, siger Peter Skov-Jakobsen i en skriftlig kommentar.

Han mener medierne forvrænger sagen ved at fremstille den som en religiøs konflikt, mens der i virkeligheden er tale om "grov berigelseskriminalitet og skræmmende chikanerier mod en offentlig person i et særligt udsat embede".

Sognepræsten har i løbet af 2009 været udsat for tre indbrud, heraf ét, hvor hjemmet blev stærkt gennemrodet og ødelagt. Desuden har sognepræsten været udsat for optrin ved sit hjem, ligesom kirken har været udsat for hærværk. Herudover har der fundet en række ubehagelige optrin sted, når præsten er færdedes rundt i sognet, fastslår Peter Skov-Jakobsen.

- Det er en dybt ulykkelig sag, hvor vi har set grupper af unge mistænkeliggøre en hårdtarbejdende og dygtig sognepræst, der har arbejdet i kirken i Tingbjerg i sytten år og været respekteret for sit sociale engagement på kryds og tværs i sognet, siger biskoppen.