Prøv avisen

Blå blok dropper omstridt sænkning af boligydelse

Den lavere boligydelse ville ramme op mod 175.000 ældre, mener Ældre Sagen. Kritikken af den lavere boligydelse har særligt været rettet mod Dansk Folkeparti, der anklages for løftebrud. Her ses Claus Hjort Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl. Foto: Torkil Adsersen

Den kritiserede besparelse er foreløbig udskudt til foråret

Regeringen har sammen med de øvrige borgerlige partier besluttet at droppe den aftalte ændring af boligydelsen indtil videre og kigge på den igen til foråret.

Det oplyser Finansministeriet i en pressemeddelelse.

"Set i lyset af debatten og de mange spørgsmål, der er blevet rejst, har vi i fællesskab besluttet, at den bedste løsning her og nu er, at vi i ro og mag ser på spørgsmålet igen i det nye år," erklærer finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) i meddelelsen og uddyber:

"Det er et særdeles kompliceret område, og derfor er det vigtigt, at vi tager os den fornødne tid."

Aftalepartierne får dermed en finansieringsopgave i det nye år.

Ændringen af boligydelsen havde indbragt 90 millioner kroner, som nu får karakter af en "negativ budgetregulering" i næste års finanslov.

Samtidig udestår den finansiering, man vinker farvel til med afblæsningen af planen om at fjerne den såkaldte overførselsregel for fonde, som ligeledes har udløst kritik, efter at finanslovsaftalen blev præsenteret.

"Vi skal naturligvis fortsat finde pengene, for pengene skal jo passe, og det har vi givet hinanden håndslag på," siger finansministeren.