Bliv vegetar og red verden

Kristeligt Dagblad har mødt en koreansk klimaaktivist i København

Bliv vegetar og red verden
Foto: Malene Korsgaard Lauritsen.

Hyemi Park, 38 år, Sydkorea

Til daglig serverer Hyemi Park vegetarretter på en restaurant i Sydkorea. Men i går stod hun foran den kilometerlange kø ved Bella Center i København og delte farverige pjecer ud til så mange som muligt af de tusindvis af mennesker, som ventede på at blive indregistreret ved klimatopmødet. Som medlem af gruppen Supreme Master Ching Hai International Association er Hyemi Park rejst kloden rundt for at udbrede sin viden og uddele information om, hvordan vi standser klimaforandringerne. Det vigtigste formål med turen for hende er, at så mange mennesker som muligt bliver vegetarer.

- 80 procent af den globale opvarmning skyldes, at vi spiser dyr. Både fordi avl af kvæg udleder massive mængder methangas, men også fordi alt det grønt, vi dyrker til dyrefoder, kunne brødføde en masse sultne mennesker, fortæller hun. Med sig ud til Bella Center i går havde hun seks af sine venner fra samme organisation, alle klædt i knaldgule vindjakker og ens tasker fyldt med løbesedler påtrykt slagordene: "Save your life: Be veg. Go green". (Red dit liv: Bliv vegetar. Bliv grøn). For som Hyemi Park udtrykker det:

- Det er jo i virkeligheden grotesk, at vi ødelægger miljøet bare på grund af at ville tilfredsstille vores smagsløg med lækkert kød. På vegetarrestauranten derhjemme arbejder Hyemi Park -sideløbende med serveringen - på at udbrede forståelse og få flere folk til at stoppe med at spise kød.

Tekst og foto: Malene Korsgaard Lauritsen.

Frem til klimatopmødets afslutning den 18. december bringer Kristeligt Dagblad dagligt et portræt af en person med forbindelse til topmødet.