Prøv avisen

”Børn hjælpes bedst, når man også hjælper deres forældre”

59-årige Steen Blendstrup fra Frederiksberg har i 10 år støttet Mødrehjælpen fast hver måned. Siden august er han selv begyndt at hverve nye støttemedlemmer. – Foto: MejFoto ved Mejbritt Ræbild

59-årige Steen Blendstrup ved af erfaring, hvad det betyder for en familie at være i dyb krise. Derfor har han i 10 år støttet Mødrehjælpens arbejde for udsatte familier

Der var noget, der ”klikkede”, da Steen Blendstrup for godt 10 år siden modtog et opkald fra Mødrehjælpen.

Det var helt tilfældigt, at organisationen havde fundet frem til hans nummer lige på det tidspunkt, men ikke desto mindre faldt det sammen med, at Steen Blendstrup befandt sig i efterdønningerne fra en skilsmisse, som havde tæret hårdt på ham selv, hans eks-kone og ikke mindst deres tre fælles børn.

Så da stemmen i røret fortalte, hvordan Mødrehjælpen arbejder for at hjælpe familier i konflikt eller krise, og spurgte, om Steen Blendstrup havde mod på at støtte det arbejde, vakte det en genklang, der gjorde, at han ikke var i tvivl.

”Jeg sagde ja med det samme. De ringede simpelthen på det helt rigtige tidspunkt. Jeg var lige der, hvor det var gået op for mig, hvor meget det havde påvirket mine børn, at min eks og jeg havde skændtes så meget, som vi havde. Jeg var nået dertil, hvor jeg vidste, at jeg havde truffet en masse forkerte beslutninger og til tider glemt mine børn,” fortæller 59-årige Steen Blendstrup, der selvom beslutningen om at støtte blev truffet noget spontant, har bidraget med et fast, månedligt beløb lige siden.

For godt nok er der ”tusindvis af gode sager, man kan støtte”, siger Steen Blendstrup, men han er sikker på, at han har valgt et formål, der giver mening for ham. Og han er heller ikke i tvivl om, at han også fremover vil lægge sin økonomiske støtte hos Mødrehjælpen.

”Det vidunderlige ved Mødrehjælpen er, at man næsten ikke kan være uenig i deres sag. Andre organisationer har måske en mere klar politisk dagsorden, men hos Mødrehjælpen handler det først og fremmest om at hjælpe børnene. Det er en sag, jeg kun kan have sympati for. Især fordi det sker ud fra det fantastiske og meget holdbare princip, at børn hjælpes bedst, hvis man også hjælper deres forældre,” siger Steen Blendstrup.

I dag er det dog ikke kun penge, han hjælper Mødrehjælpen med. I august besluttede Steen Blendstrup sig for, at han, ved siden af sit arbejde som freelance-journalist og sexolog, ville finde tid til at arbejde som telefon-fundraiser for Mødrehjælpen et par gange om ugen. I dag er det altså ham, der ringer ud til potentielle, nye støttemedlemmer.

”Og det giver så god mening. Jeg taler heller aldrig fra et manuskript, jeg taler fra hjertet. Især om, hvordan det kan påvirke og måske ligefrem traumatisere et barn, når der er dårlig stemning i hjemmet. Det har jeg jo selv erfaret. Og nogle gange sker det så, at jeg får ringet op til et menneske, som selv er blevet hjulpet af Mødrehjælpen. Den taknemmelighed, jeg mærker fra dem, giver mig en følelse af så meget varme, at jeg straks glemmer alle dem, som i løbet af vagten bare har smækket røret på. Så får vi en snak om, hvordan det går, og jeg fornemmer, at min støtte virkelig går til nogle mennesker, som har brug for den,” fortæller Steen Blendstrup.