Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Bookmaker: Store bededag bliver sløjfet

Ifølge bookingfirmaet Betsafe kommer de kommende trepartsforhandlinger til at koste store bededag livet

Fredag kan meget vel gå hen og blive sidste gang, du har fri på store bededag.

I hvert fald hvis man spørger bookingfirmaet Betsafe, der i dag - på arbejdernes internationale kampdag - starter et væddemål, hvor man kan sætte penge på, om store bededag består som en fridag.

En afskaffelse af helligdagen vil ifølge Betsafe være "en så bekvem måde at få danskerne til at arbejde mere, at forhandlerne vil have svært ved at holde fingrene fra den".

Bookmakeren giver da også kun pengene 1,30 gange tilbage på, at store bededag enten flyttes til en søndag eller helt afskaffes under de kommende trepartsforhandlinger.

Optimisterne kan til gengæld hente odds 3,20 på, at regeringen, fagbevægelsen og arbejdsgiverne ikke piller ved bededagen i denne omgang.

Hos Betsafe erkender Country Manager Tony Brandenborg, at det er svært at forudsige udfaldet af de kommende trepartsforhandlinger.

- Men vi kan jo se, at parterne har travlt med at sende prøveballoner op i offentligheden. Og indtil videre har snakken om at afskaffe store bededag ikke udløst ramaskrig, siger han og fortsætter:

- Så med mindre folkestemningen pludseligt svinger, tror vi på, at helligdagen bliver et af ofrene for sparekniven.

Afskaffelsen af store bededag har været et varmt emne i månederne op til trepartsforhandlingerne, men selv om forhandlingerne nu står for døren, vil LO's formand, Harald Børsting, ikke kommentere på bededagens fremtid.

Historisk set er den omdiskuterede helligdag en sejlivet størrelse, som har overlevet flere tilløb til afskaffelse fra politisk hold.