Borgerlig nedsmeltning: Højrefløjen splintres af politiske egoers magtkamp

Opretter Inger Støjberg endnu et indvandrer- og EU-kritisk parti på højrefløjen? Christiansborg summer af rygter, men det er svært at få øje på store ideologiske modsætninger, som kan begrunde endnu et parti

Hvad offentligheden for tiden er vidne til, er en veritabel nedsmeltning af den politiske højrefløj herhjemme. Den har ikke meget med politik at gøre, men er styret af egoer som Inger Støjberg.
Hvad offentligheden for tiden er vidne til, er en veritabel nedsmeltning af den politiske højrefløj herhjemme. Den har ikke meget med politik at gøre, men er styret af egoer som Inger Støjberg. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Pernille Vermund kunne ikke enes med De Konservative og stiftede sit eget parti, Nye Borgerlige.

Lars Løkke Rasmussen og Inger Støjberg kunne ikke enes med Venstre og blev løsgængere. Lars Løkke Rasmussen stifter på søndag formelt partiet Moderaterne, mens Christiansborg længe har summet af rygter om, at Inger Støjberg også er på vej med et parti. Formentlig sammen med Dansk Folkepartis tidligere formand, Kristian Thulesen Dahl og flere tidligere DF-medlemmer, som i dag udgør gruppen "Gæs og gaser" på Christiansborg.