Borgerne i Vestervig forvandlede nedslidt landsby til aktivt lokalsamfund

Vestervig i Thy var ved at forfalde, da borgerne tog sagen i egen hånd og skabte en fornyelse af lokalsamfundet, der har vakt stor interesse både herhjemme og i udlandet

Otto Lægaard er selvstændig konsulent og har været med til at søge penge til de mange aktiviteter i Vestervig. Billedet er taget i byen Frøstrup i Thy.
Otto Lægaard er selvstændig konsulent og har været med til at søge penge til de mange aktiviteter i Vestervig. Billedet er taget i byen Frøstrup i Thy. Foto: Leif Tuxen. .

Halbestyrer Sten Lauridsen viser den 380 kvadratmeter store multisal med foldevæg. Fra panoramavinduerne er der udsigt til skolen i Vestervig, og på den anden side af idrætshallen ligger daginstitutionen Markblomsten. Multisalens kalender er fuldt booket med hundetræning, idrætsaktiviteter og foreningsmøder.

”Hallen betyder rigtig meget i forhold til bosætning. Folk spørger, om der er en skole, en daginstitution og en idrætshal, og det er her. Samtidig har vi en købmand i byen og stier rundt om Vestervig. Det er de basale ting, folk tænker på, når de skal flytte til en by,” siger Sten Lauridsen, der er uddannet tømrer og er opvokset i landsbyen Vestervig i Thy. Den sportstrænede 55-årige thybo har som halinspektør stået for transformationen af en traditionel idrætshal fra 1970’er til en moderne hal med squashbaner, yogarum og fitnesscenter. På første sal er der med fondsstøtte indrettet et møderum med nyt køkken for krigsveteraner.