Bred sundhedsaftale løser ikke sundhedsvæsenets største problemer

Eksperter savner svar på, hvem der skal arbejde på de 25 nye "nærhospitaler", som et bredt flertal i Folketinget vil oprette med ny sundhedsaftale. Vi fortsætter arbejdet, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S)

Alle Folketingets partier står bag en ny politisk aftale om fremtiden for det danske sundhedsvæsen, der blevet præsenteret på et pressemøde fredag morgen.
Alle Folketingets partier står bag en ny politisk aftale om fremtiden for det danske sundhedsvæsen, der blevet præsenteret på et pressemøde fredag morgen. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) kunne sætte en stor fed streg over et af de vigtigste punkter på regeringens politiske huskeliste, da han sammen med sundhedsordførerne fra alle Folketingets partier fredag morgen kunne præsentere den længe ventede og meget efterspurgte plan for det danske sundhedsvæsens fremtid.

“Vi har lavet en aftale, der er til gavn for de medarbejdere, patienter og pårørende, som har brug for, at det, vi aftaler herinde, også bliver til virkelighed,” lød det fra ministeren på et pressemøde.