Prøv avisen

Rigmand bag burka-bøder: Løkke er terrorist og skal gå af

Fransk-algeriske Rachid Nekkaz proklamerede allerede i marts, at han ville komme til Danmark og betale bøder for personer, der har overtrådt tildækningsforbuddet. Foto: Ritzau Scanpix/

Den fransk-algeriske rigmand Rachid Nekkaz, som i går mødte op foran Christiansborg for at betale bøder for personer, som har overtrådt tildækningsforbuddet, kaldte under sit besøg statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) for terrorist

Rigmanden Rachid Nekkaz var i går i København for at betale bøder for personer, der har overtrådt tildækningsforbuddet i Danmark. Foran Christiansborg stillede han sig op og fortalte, hvordan han anså loven for at være frihedsundertrykkende, og at han har i sinde at betale alle fremtidige bøder, der gives for overtrædelse af loven.

Rachid Nekkaz har efter eget udsagn allerede brugt flere millioner kroner på at betale bøder for personer, som har overtrådt tildækningsforbuddet i Frankrig, Schweiz, Belgien, Østrig, Holland og Tyskland.

”Det er vigtigt at bemærke, at 75 procent af alle kvinder, der vælger at bære niqab i Europa, er af europæisk oprindelse,” sagde Rachid Nekkaz og fortsatte:

”I marts 2018 lavede jeg et løfte om at komme tilbage for at betale bøderne for kvinder, der har valgt at bære niqabben af egen vilje og derfor har fået en bøde. Som lovet er jeg tilbage i dag,” sagde Rachid Nekkaz.

Han er klar til at blive ved med at betale bøder, indtil Danmark afskaffer loven.

”Jeg mener ikke, at niqabben er den mest passende måde at blive integreret til den generelle europæiske livsstil. Men hvis det er folks dybfølte overbevisning, og hvis det er en personlig ting for dem, og de er frie, så vil jeg blive ved med at kæmpe for deres frihed til at udtrykke sig selv,” lød det fra Richard Nekkaz, inden han begyndte at tale om den voksende højrefløj i Skandinavien:

”Skandinavien har været lyspunktet for resten af verden i forhold til tolerance, positivitet, at følge loven og at leve sammen, men på det seneste vil jeg advare om at være forsigtig. I Skandinavien synes der at være en voksende højrefløjsekstremisme, bragt ned over landene af en minoritet af højrefløjspersoner,” sagde Richard Nekkaz.

Ifølge en opgørelse fra Rigspolitiet er der i perioden fra den 1. august, hvor loven trådte i kraft, til den 23. august foretaget 75 registreringer omkring overtrædelse af tildækningsforbuddet. Der er indtil videre udstedt tre bøder.

En kvinde fik den 3. august en bøde for at bære niqab i centret Hørsholm Midtpunkt i Nordsjælland, og samme straf fik en mand iført en skimaske den 21. august. Den seneste sigtede var en tyrkisk kvinde, som i sidste uge mødte op i niqab på politistationen i Aarhus og herefter fik en bøde for at overtræde tildækningsforbuddet. Bøden er i første omgang 1000 kroner, mens beløbet stiger ved gentagne overtrædelser.

Men Rachid Nekkaz havde i sinde at gøre mere end blot at betale bøder for personer, der har overtrådt tildækningsforbuddet og levere politiske budskaber om Danmark og resten af Norden. Den fransk-algeriske millionær beskyldte nemlig det danske tildækningsforbud for at være en direkte konsekvens af, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ifølge ham er terrorist.

”Jeres statsminister er terrorist,” råbte Rachid Nekkaz til tilhørerne, hvorefter politiet måtte tage fat i ham for at flytte ham fra Christiansborgs stentrapper og ned på den flade asfalt.

Det så Rachid Nekkaz blot som et yderligere eksempel på, at den danske regering er galt på den.

”Sidst jeg var her, måtte jeg gerne stå her. Måske ligger der noget dybere bag,” sagde han.

Under hele sit visit holdt Rachid Nekkaz et billede op af den danske statsminister fra 1988, hvor han i Afghanistan poserer med et gevær i hånden ved siden af flere såkaldte mujahedinere, og Rachid Nekkaz proklamerede, at statsministeren har støttet krigere fra terrororganisationen Taleban økonomisk.

Hans logik er, at netop disse terrorister tvinger kvinder i burkaer, mens regeringen i Danmark tvinger dem af.

Marcus Knuth, Venstres udlændinge- og integrationsordfører, som også var til stede ved Rachid Nekkaz besøg foran Christiansborg, finder hele episoden fuldstændig absurd.

”Det her har udviklet sig til at være et fuldstændig cirkus. Vi troede, han ville komme her for at betale de indtil videre tre overtrædelser af maskeringsforbuddet, der er. Nu står han så og fægter med et eller andet billede af Lars Løkke Rasmussen i Afghanistan i 1988 og siger, han er terrorist. Det her er gået fra at være en mand, der gør sig selv lidt til grin, til at være et fuldstændig galehus,” siger Marcus Knuth,

Rachid Nekkaz sluttede besøget af med at erklære, at hvis Lars Løkke Rasmussen ikke går af inden for en uge, agter han at indgive en anmeldelse og stille statsministeren for Den Internationale Domstol i Haag. Ifølge Marcus Knuth handler de voldsomme påstande og meldinger dog mest af alt om, at Rachid Nekkaz vil gøre opmærksom på sig selv.

”Jeg har hørt forlydender om, at han er meget politisk aktiv i Algeriet, og han har jo, jeg ved ikke hvor mange følgere på Facebook. Det her er ét stort stunt for ham selv,” siger Marcus Knuth.