Prøv avisen

Cekic: Danskernes Parti skal bekæmpes med dialog

Nationalister som Danskernes Parti skal modsiges, mener SF's Özlem Cekic efter debat med Danskernes Parti.

Det nytter ikke at stikke hovedet i jorden som en struds, når Danskernes Parti vil hjemsende borgere fra ikke-vestlige lande og tage deres danske statsborgerskab ved at ændre grundloven. Dialog, som afslører nationalisterne, er den eneste vej frem.

Det siger SFs Özlem Cekic efter sin debat lørdag med formanden, Daniel Carlsen, fra det nationalistiske Danskernes Parti ved Folkemødet på Bornholm.

- Holdninger skal synliggøres. Vi er nødt til at have en kritisk debat. Jeg tvivler dog stærkt på, at jeg kan rykke Daniel, siger Ôzlem Cekic.

- De vil gerne sende alle ikke-vestlige ud. En som jeg skal have taget mit danske statsborgerskab. Og så mener han, at ikke-vestlige mennesker ikke er særlig intelligente.

Danskernes Parti vil tage Danmark tilbage, så man skal have én dansk forælder eller dansk tilknytning for at bo her. Et Hjemsendelsesministerium skal sende afviste tilbage til hjemlandet. Danskere skal heller ikke adoptere børn fra Korea, mener Daniel Carlsen.

- Ikke-vestlige skal sendes ud, for ellers ender det med en befolkningsudskiftning, så danskerne bliver en minoritet i deres eget land, siger Daniel Carlsen.

- Ligesom vi mener, at kurderne har ret til deres eget land, og palæstinenserne har ret til Palæstina, så har danskerne også ret til deres eget land.

Özlem Cekic beskylder Danskernes Parti for samme ekstremisme som den islamistiske organisation Hizb-ut-Tahrir.

- Vi har alle et personligt ansvar for, at historien ikke gentager sig. Der er en trussel fra højreekstremisterne og islamisterne, siger Özlem Cekic

Daniel Carlsen klandrer "gammelpartierne" for at skabe "Det Danmark, vi ikke kender".

- Vi går en ekstrem udvikling i møde. Der er en helt enorm ikke-vestlig indvandring i Danmark, siger han.