Prøv avisen

Cekic om skattelettelser: Torskedumt og ineffektivt

SF's Özlem Cekic kalder det "torskedumt" at sætte selskabsskatten ned. Men det var prisen, erkender hun

I efteråret afviste SF's sundhedsordfører, Özlem Cekic, pure at stemme for regeringens skattereform, der gav skattelettelser i milliardklassen til danskerne.

Men nu accepterer hun regeringens vækstpakke, der blandt andet giver skattelettelser til erhvervslivet.

- Mange har spurgt, hvad jeg mener om regeringens nye vækstplan. Jeg synes, det er torskedumt at sætte selskabsskatten ned, skriver hun på Facebook.

Men, understreger hun:

- Prisen for at SF kunne forhindre skattelettelser til bankerne, som selv har været med til at skabe finanskrisen, har været, at vi skulle sige ja til en nedsættelse af selskabsskatten. Og den pris har vi så betalt, fordi vi mener, at finanssektoren ikke skal belønnes yderligere med skattelettelser.

I sensommeren gik hun planken ud og gik direkte imod partilinjen under den daværende formand, Villy Søvndal.

Hendes indædte skatte-modstand endte med at koste hende alle ordførerskaber.

Men denne gang er det altså anderledes, selvom hendes holdning til selskabsskattelettelsen fra 25 til 22 procent er ganske umisforståeligt negativ.

- Det er en meget dyr og ineffektiv måde at skabe få job på. Nedsættelse af selskabsskatten er ikke SF-politik. Og det bliver aldrig SF-politik. Men desværre er der ret stærke kræfter i regeringen, der vil dele nytteløse skattelettelser ud til erhvervslivet, skriver Cekic på Facebook.