Prøv avisen
Sig noget pænt

Christian Juhl: Lone Loklindt tør blive klogere

Enhedslistens Christian Juhl har stor respekt for De Radikales Lone Loklindt, som han mener mestrer den sjældne kunst at lytte til sine modstandere

”Lone Loklindt fra De Radikale er rent faktisk i stand til at praktisere det ofte fremførte mantra om, at politik også er dialog. Hun har en meget konstruktiv tilgang til politik og er et meget positivt menneske at forhandle med,” siger Enhedslistens Christian Juhl.

”Jeg kender Lone Loklindt fra vores arbejde i Folketingets Udenrigsudvalg og fra forskellige forhandlinger om udviklingsbistand. Hun har en meget stor viden om internationale spørgsmål, og så er hun meget behagelig at forhandle med. Hun har også på et tidspunkt fortalt mig en historie, der imponerede mig lidt. Det sker tit, at politikere siger, at de altid har ment, som de nu gør. Men omvendt at sige, at man har haft en konkret oplevelse, der har gjort, at man har måttet revidere sin holdning og derfor nu mener det modsatte, det er straks mere sjældent.

Lone Loklindt fortalte mig, at hun havde været med en af udviklingsorganisationerne på en tur til Palæstina, og at hun derefter var vendt 180 grader i forhold til konflikten med Israel dernede, fordi hun havde oplevet palæstinensernes forhold.

Det synes jeg er stærkt, for vi har som politikere ofte meget travlt med at fremstille os selv som ufejlbarlige. Som nogle, der har klare holdninger, som vi aldrig afviger fra. At være i stand til at ændre holdning er en meget vigtig kvalitet at have for et menneske i politik. Der har også altid været en god tone mellem os, også når vi har været meget uenige. Jeg har aldrig oplevet andet end en behagelig lytten fra hendes side, og man kan mærke, at hun faktisk hører efter, hvad alle siger. Som politiker er hun er også meget ordentlig og står ved det, hun siger.

Hun er god til at få folk omkring hende til at vende tingene i hovedet en ekstra gang og få dem til at overveje andre vinkler på det, som de nu engang mener. Det er efter min mening en anden stor kvalitet at have.”