Gå en tur og pas på dig selv. Det mentale helbred kommer nu i fokus

Flere end hver tredje har kun sig selv i hverdagen. Men under coronakrisen risikerer alenehed for mange at blive til ensomhed, advarer eksperter. Derfor skal man huske det mentale helbred, lyder det nu fra myndighederne

Ude i hverdagen er mange allerede opmærksomme på, at coronaens konsekvenser lægger pres på sindet. Derfor er det vigtigt med lys og frisk luft ligesom familien på billedet her.
Ude i hverdagen er mange allerede opmærksomme på, at coronaens konsekvenser lægger pres på sindet. Derfor er det vigtigt med lys og frisk luft ligesom familien på billedet her. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

At holde hånd, give et kram og slå en sludder af. Det er helt almindelige menneskelige omgangsformer, som er aflyst for mange danskere – og det er hverken rart eller sundt.

Derfor retter sundhedsmyndighederne nu opmærksomheden mod mental trivsel for alle, sådan som Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, opfordrede til på en pressebriefing tidligere på ugen.

En stor gruppe, der kan få ondt i trivslen, er de mange, som ikke deler husstand med nogen. Det gælder flere end hver tredje dansker, svarende til 1,6 millioner mennesker. Ikke at der er noget galt i at bo alene, understreger Morten Grønbæk, læge og direktør for Statens Institut for Folkesundhed.

”Men på grund af corona risikerer balancen mellem alenehed og ensomhed at tippe for ganske mange,” siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen