Prøv avisen

Cykelstier skal skabe arbejdspladser

Partierne bag trafikforliget er klar til at fremrykke investeringer i cykelprojekter for 100 millioner kroner. Det sker blandt andet for at øge beskæftigelsen

Cyklister og entreprenører kan se frem til flere penge til cykelprojekter over hele landet. Partierne bag trafikforliget er klar til at fremrykke investeringer i cykelprojekter for 100 millioner kroner, skriver Politiken.

Projekter, som skulle være ført ud i livet i de kommende år, kan altså allerede laves i år. Det sker for at øge beskæftigelsen i byggebranchen og for at kunne købe materialer og arbejdskraft billigere som følge af den økonomiske krise.

Det er oppositionen og Dansk Folkeparti, der har presset på for at fremrykke investeringerne.

- Vi har fået ansøgninger til projekter for mere end de 100 millioner kroner, som i forvejen afsættes i år. Dermed kan vi imødekomme de mange ansøgninger fra kommunerne og samtidig hjælpe med at sætte gang i beskæftigelsen, siger Dansk Folkepartis trafikordfører Kim Christiansen til Politiken.

Kommunerne kan søge om de samlet set 200 millioner kroner, men de skal selv betale 50-70 procent af projektets pris. Dermed kan de 200 millioner kroner ende med at sende cirka 400-600 millioner kroner ud i samfundet.

Venstres trafikordfører, Kristian Phil Lorentzen, er klar til at imødekomme de øvrige partiers krav. Han vil dog gerne have, at de nye investeringer i højere grad laves på statens veje frem for på kommunernes, skriver Politiken.