Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

”Dårlig omtale er bedre end ingen omtale”

Klaus Riskær Pedersen vil over weekenden overveje, om han vil stille op for Kristendemokraterne i Folketinget. Foto: Jens Nørgaard Larsen

Formand for Kristendemokraterne i København mener, at Klaus Riskær Pedersen kan skaffe stemmer og omtale til partiet

I februar ville han i Folketinget for De Konservative, i marts blev han ekskluderet fra Alternativet, og nu ser det ud til, at tredje gang kan blive lykkens gang for den bedrageridømte erhvervsmand Klaus Riskær Pedersen, der er blevet tilbudt at stille op til Folketinget for Kristendemokraterne i København. Det skrev både Kristendemokraterne og den tidligere Venstre-europaparlamentariker på facebook torsdag aften.

Klaus Riskær Pedersen vil over weekenden overveje tilbuddet, som partiets landsformand, Stig Grenov, dog har afvist at støtte. Kandidaturet skal godkendes af partiets hovedbestyrelse eller i situationer med tidnød forretningsudvalg, hvor alle fire medlemmer ifølge TV 2 afviser at bakke op om erhvervsmanden. Så Klaus Riskær Pedersens håb må være, at spørgsmålet ender i hovedbestyrelsen.

Hos Kristendemokraterne i Københavns Storkreds, som har tilbudt Klaus Riskær Pedersen folketingskandidaturet, begrunder man forslaget således:

”Han er en meget dygtig erhvervsmand, og han ved, hvad der skal til for at klare det som iværksætter,” siger formand Simone Christensen.

Men håber du på, at han siger ja til jeres tilbud?

”I sidste ende er det forretningsudvalget eller hovedbestyrelsen, der beslutter, om han skal godkendes eller ej. Nu må vi se, hvor det bærer hen. Hvis vi skal have nogle stemmer og noget opmærksomhed, så er det her måske en god idé. Dårlig omtale er bedre end ingen omtale,” mener hun.

Det var Klaus Riskær Pedersen, der i 2013 satte den såkaldte juridiske abort på dagsordenen. Han mente, at mænd skulle kunne frasige sig de juridiske forpligtelser ved at få et barn, hvis de ikke ønskede, at barnet skulle bringes til verden.

En tankegang, som ikke er forenelig med Kristendemokraternes syn på menneskelivet:

”Det menneskelige liv er ukrænkeligt, og vi går hverken ind for fri abort eller juridisk abort. Det har vi også oplyst Klaus Riskær Pedersen om,” siger Simone Christensen og fortæller, at partiet og Klaus Riskær Pedersen politisk er enige om ”de store træk.”