Dansk Folkeparti står fast på vækst og flygtninge

Der skal ikke flere flygtninge til landet, og der skal ikke skæres i de offentlige udgifter. Meldingen fra Dansk Folkepartis partiformand var klar, da partiet i går afholdt pressemøde oven på det netop overståede sommergruppemøde

Solen skinner på Dansk Folkeparti i disse dage. Meningsmålingerne er gode, og humøret var i top, da partiformand Kristian Thulesen Dahl (th.) og gruppeformand Peter Skaarup holdt pressemøde efter sommergruppemødet. –
Solen skinner på Dansk Folkeparti i disse dage. Meningsmålingerne er gode, og humøret var i top, da partiformand Kristian Thulesen Dahl (th.) og gruppeformand Peter Skaarup holdt pressemøde efter sommergruppemødet. –. Foto: Keld Navntoft.

Der er en nær sammenhæng mellem antallet af asylansøgere og omkostningerne for det danske samfund. Og når vi nu kan se, at man i disse år slår rekord i antallet af asylansøgere, så er vi selvfølgelig nødt til at tænke os om.

Kristian Thulesen Dahl, Dansk Folkepartis partiformand, var klar i mælet, da han oven på partiets sommergruppemøde ved et pressemøde i Helsingør i går skulle forholde sig til Lars Barfoeds, leder af Det Konservative Folkeparti, afvisning af stramninger af udlændingepolitikken.

LÆS OGSÅ: Lars Barfoed isolerer sig i blå blok

Kristian Thulesen Dahl benyttede dog i første omgang lejligheden til at rose Lars Barfoed. Han havde ifølge Dansk Folkepartis partiformand gjort det nemt for vælgerne, når han allerede nu, med op til to års ventetid inden et folketingsvalg, kunne afsløre, at man i Det Konservative Folkeparti ikke ville komme til at støtte nye stramninger i udlændingepolitikken.

Og netop inden for udlændingepolitikken har Dansk Folkeparti her i de seneste par dage været aktiv. Kristian Thulesen Dahl var forleden ude med et skarpt angreb på Dansk Supermarkeds tørklædepolitik. De sælger ud af deres værdier, mener han. Og senest var partiet fremme med et forslag om, at Danmark fremover kun skal modtage 500 FN-godkendte flygtninge hvert år. Dette forslag blev modtaget positivt af Venstres integrationsordfører, Inger Støjberg, der er fuldstændig enig i, at der skal gøres noget på området.

Og igen på pressemødet i går blev der altså åbnet for spørgsmålet om indvandring til Danmark.

Først nævnte Kristian Thulesen Dahl lidt smilende, at han med en vis beroligelse havde set, at Holger Danske stadig sad klar under Kronborg, hvis fædrelandet skulle komme i nød. Dernæst erklærede han, at partiet ønsker en folkeafstemning om Schengen-samarbejdet på grund af de mange østeuropæiske kriminelle, der kommer til landet, og så faldt der også et par kritiske bemærkninger angående Hvidovre Hospi-tals servering af halalkød og den nye stormoské i København.

Mest gennemgående var dog Lars Barfoeds nye udmelding og den indflydelse, en sådan konservativ politik kunne have på et måske kommende regeringssamarbejde. Kristian Thulesen Dahl var imidlertid slet ikke interesseret i at tale om Dansk Folkepartis rolle i en borgerlig regering. Selvom han stadig støtter Venstres Lars Løkke Rasmussen, betyder det ikke, at han ønsker at sidde i regering med ham.

Hvis det for os handlede om at komme i regering, så ville det jo kræve fælles fodslag, men for os handler det ikke om at komme i regering. Det handler om at få indflydelse. Og jeg tror, vi kan få langt mere parlamentarisk indflydelse ved at stå uden for et regeringssamarbejde. Det betyder mere for os, at danskerne ved, hvad de får, når de stemmer på Dansk Folkeparti. Og hvis det drejer sig om asylansøgere og flygtninge, så tror vi altså på, at man hjælper flygtninge og folk i nød bedst i deres lokalområde og så koncentrerer sig om dem, der er i landet i forvejen, sagde Kristian Thulesen Dahl.

En nyligt udsendt rapport fra FNs flygtningehøjkommissariat, UNHCR, har gjort opmærksom på, at der i verden i dag findes det største antal flygtninge siden krigene på Balkan. Konflikter i blandt andet Afghanistan, Somalia og Irak har betydet, at det samlede antal flygtninge i dag ligger på 45,2 millioner. Men det betyder ifølge Kristian Thulesen Dahl ikke, at Danmark skal åbne grænserne.

I virkeligheden kan man jo sige, at sådan en undersøgelse nødvendiggør en omlægning af politikken. Jo flere flygtninge der er, jo mere absurd bliver tankegangen om at afhjælpe det store flygtningeproblem. Hvis vi virkelig vil gøre noget, så handler det om at gøre det lokalt. For det system, vi har i dag, bidrager til at hjælpe menneskesmuglerne og ikke spontanflygtningene. Hvis man hjalp i lokalområdet, ville man kunne hjælpe langt flere. Så hvis det handler om at være næstekærlig, burde man da gøre det, mener Kristian Thulesen Dahl.

Hvad angik den diskussion om nulvækst, der har floreret blandt de borgerlige partier i den seneste tid, så fik også den lov at fylde en del på gårsdagens pressemøde. Kristian Thulesen Dahl havde varmet op ved at afvise Lars Løkke Rasmussens forslag om nulvækst i de offentlige udgifter og i stedet fastholdt et ønske om en realvækst i de offentlige udgifter på 0,8 procent om året. En sådan skal ifølge partiformanden sikre, at der bliver råd til udgifterne til det øgede antal ældre, der venter i de kommende år, til bedre behandlingstilbud på hospitalerne herhjemme og til bedre forhold for handicappede.

Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, havde inden pressemødet sagt, at hun ser en styrke i den uenighed, der er imellem partierne, og hvis hun fulgte med i går i Helsingør, vil hun formentlig have været glad for at høre Kristian Thulesens Dahls svar på spørgsmålet om den borgerlige uenighed om kommunal vækst.

Når vi kan se, at der kommer flere ældre, så skal der være flere penge til rådighed, for sundhedsvæsenet skal der også være råd til. Vi er blevet enige om, at det betyder, at der må være en vækst på 0,8 procent. Og det er altså ikke tal, som vi tilfældigt har trukket frem. De tal er baseret på beregninger fra de økonomisk vismænd. Vi kommer så med den politik, vi synes er nødvendig. Men det er jo først på valgdagen, at vælgernes opbakning til partierne fortæller om mulighederne for at få det igennem. Vi kan jo ikke garantere det ene og det andet, sagde Kristian Thulesen Dahl.