Danske embedsmænd fra Forsvarsministeriet udlånes til Tjekkiet

Troels Lund (V) vil sende embedsmænd til Prag, som skal fremskynde proces med at få ammunition til Ukraine.

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) vil stille embedsmænd til rådighed i Prag, siger han torsdag. (Arkivfoto).
Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) vil stille embedsmænd til rådighed i Prag, siger han torsdag. (Arkivfoto). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.

Danske embedsmænd fra Forsvarsministeriet skal til Tjekkiet for blandt andet at fremskynde processen med at sende ammunition til Ukraine.

Det siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) på et pressemøde på Ramstein-basen i Tyskland om Vestens militære støtte til Ukraine.

- Vi har sagt til tjekkerne, at vi kommer til at stille mandskab til rådighed i Prag for at hjælpe dem med at facilitere den her proces, så det kan gå hurtigst muligt, siger han.

Tjekkerne har sagt, at de vil være med til at skabe cirka 800.000 artillerigranater, hvilket vi støtter, lyder det fra forsvarsministeren.

De 800.000 granater skal sendes til Ukraine.

Det, der kan være problemet, når man indkøber ammunition er, at der går alt for lang tid, fra man tager beslutningen, til ammunitionen er i Ukraine, siger ministeren.

Den proces skal vi have speedet op, mener han.

- Jeg lægger op til, at vi kan udlåne nogle medarbejdere fra Forsvarsministeriet hurtigst muligt - her fra starten af april måned.

De skal være med at lave det administrative arbejde for at få styr på papirerne, lyder det.

- Og ikke mindst sørge for, at alt den ammunition, der bliver bragt til veje, hurtigst muligt kommer til Ukraine.

Troels Lund Poulsen vil endnu ikke sætte antal på, hvor mange medarbejdere der er tale om, men det bliver danske embedsmænd, der kommer til at arbejde sammen med tjekkiske embedsmænd i en arbejdsgruppe, siger han.

/ritzau/