Prøv avisen

Danske EU-politikere får også gratis øl

sognepræst og ølentusiast Torsten Dam-Jensen taget initiativ til en kirkelig øl, Himmelkys. - Foto: Foto: xlucas

I Europa-Parlamentet kan Bendt Bendtsen, Dan Jørgensen og Morten Messerschmidt drikke på ølbranchens regning

Folketingets Øl Laug er ikke alene om at lade bryggerier sponsorere ølsmagninger. Også i Europaparlamentet findes der en ølklub, som nyder godt af en gavmild ølbranche.

LÆS OGSÅ: Danske bryggerier betaler folketingspolitikeres ølklub

To gange om året inviteres medlemmerne af Europaparlamentets Ølklub til ølsmagning hos den europæiske bryggerisammenslutning, Brewers of Europe, der også har oprettet foreningen tilbage i 1995.

Alle omkostninger dækkes af bryggerierne, som til gengæld tilbyder medlemmerne "en unik mulighed" for at blive informeret om ølrelaterede emner og diskutere øllets fremtid.

- Europaparlamentets Ølklub mener, at øl er en del af Europas kulturarv og tradition, og formålet er at støtte fremtidig vækst og stabilitet i bryggerisektoren i EU, lyder det på ølklubbens hjemmeside.

På ølklubbens medlemsliste finder man blandt andet tidligere økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K), der tilmed er næstformand i foreningen.

Han kan ikke se noget galt med parlamentarikernes ølklub.

- Jeg kan sagtens selv betale for mine øl selv, hvis det er det. Men det her netværk er med til at give lidt modvægt til vinindustrien, forklarer Bendtsen, som endnu ikke har deltaget i klubbens ølsmagning.

Det har til gengæld Socialdemokraternes Dan Jørgensen. Men han har heller ikke nogen betænkeligheder ved at lade ølbranchen servere gratis øl for ham og de andre medlemmer.

- Det er på samme måde som hvis en hvilken som helst anden organisation inviterer til reception. Så betaler man heller ikke ved indgangen, siger Dan Jørgensen.

LÆS OGSÅ: Her er navnene på medlemmerne af Folketingets Øl Laug

Både Bendt Bendtsen og Dan Jørgensen har dobbelt ølklub-medlemskab. De er også medlemmer af Folketingets Øl Laug, som efter kritik af ølbranchens involvering overvejer at betale hele gildet selv, når de mødes.

Foruden Bendt Bendtsen og Dan Jørgensen er også Dansk Folkepartis to EU-parlamentarikere, Morten Messerschmidt og Anna Rosbach, medlem af EU-ølklubben.